keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kevään merkki

Sieltä ne taas tulevat. Etelästä. Muutama parvi on jo kotiutunut etelärannikolle. Etupäässä tänne Helsinkiin. Kun taivaan rantaa tähyää, uusia parvia on näkyvissä. Lähestyvät pikkuhiljaa ja asettuvat olemaan.
Maailmanparantajat ja kaikkea hyvää jokaiselle haluavat ovat jo alkaneet niitä ruokkia. Tulijoiden pesänrakentamiseen apua antaneet. Miettivät kuumeisesti, minne kaikkialle tänne Stadiin pesimäpaikkoja voisi rakentaa.

Tää on niin varma kevään merkki: kerjäläiset ovat palanneet. Ovat kirmanneet halki Euroopan tänne Pohjolan Onnelaan. Paikkaan, jossa tekemättä mitään laillista työtä saa rahaa, vaatetta, ruokaa ja asuinpaikan. Vaikka niitä ei aina tahdo riittää edes oman maan hädässä oleville.

Kunnallispoliitikkoja myötän riidellään, kuka auttaa ketä ja missä. Kenen kuuluu avittaa tätä kiertolaisporukkaa, jolla näyttää olevan rahaa ruokaan, autojen omistamiseen. Rahaa kuljettaa karavaanit tänne meidän maille. Mielipiteitä on puolesta ja vastaan. Hyysääjät antais kaiken mahdollisen kerrostaloasunnoista lähtien... ei juma, noitä humanisteja. Oikeita taivaan rannan maalareita koko porukka. Vastustajat kieltäisivät koko kerjäämisen ja porukan loisimisen. Mä kuulun jälkimmäiseen jengiin.

Kuljin aamulla Kalasataman ohi. Mestan, jonne tää kevätmuutto porukka toistuvasti majoittuu. Harvoin sinne päin on onneksi asiaa, mutta tänään piti paikka ohittaa. Mitäs meikä siellä aamu-unisilla silmillään näki? No kuulkaa, kaks kerjäläistä, miehen ja naisen kahden pysäköidyn auton välissä aamupaskalla. Ei helvetti! Ja tää vaan pahenee, kun ilmat lämpenee. Muuttoliike kiihtyy.

                                                             *****************

Kyl noi kohta koittavat vaalit on niin metka juttu. Suut supussa ehdokkaat, erityisesti jatkoa toivovat, hymiset ja mielistelevät kansaa. Vihreet on taas ton Japanin katastrofin jälkeen niiiin ydinvoiman vastustajia, vaikka istuivat hallituksessa päätämässä kahden uuden ydinvoimalaitoksen rakentamisesta. On niillä lyhyt muisti. Toivovat, et niin olis myös äänestäjillä.

Kaikki jatkopestiä toivovat ehdokkaat pitävät kilpalaulantaa vanhusten ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aseman parantamiseksi. No nyt meikä taas monttu auki ihmettelee, et eiks olis ollut aikaa noita asioita hoidella jo kuluneella neljävuotiskaudella?

Työttömyys, syrjäytyminen, vanhukset, nuoret, lapsiperheet ja mitä niitä onkaan, ovat takuu varmoja vaaliteemoja. Mitä niistä sit toteutuu, on ihan toinen juttu. Sama virren veisuu joka neljäs vuosi. Että pitkästyttää.

Erityisellä mielenkiinnolla meikä seurailee konsurssiin ajautuvien ja sen saavuttaneiden maiden lainojen takausasiaa. Pirulauta, et on Kiviniemi ja Katainen pahassa paikassa, kun tää meidän Euroopan jees-porukka joutuukin nyt vähän toppuuttelemaan sitoutumistaan lainojen takaukseen. Perskutarallaan, kun on noi vaalit ja joutuu nyt ihan tosissaan miettiin, kuin tän homman hoitais. Pitäis olla mieliks kansalle ja tietty koko Euroopalle.

Olli Rehn maalailee maailmanlopun merkkejä ilmaan ja varoittelee, ettei Suomella ole varaa syrjäytyä Euroopan ytimestä. Syrjäytyminen uhkaa, jos ei lähdetä lainatakausralliin mukaan. Kuulepas nyt herra Rehn. Oot kuulemma Euroopan vaikutusvaltasin suomalainen. Voi olla. Mut sun näkövinkkeli on ihan toinen kuin meillä, jotka Keski-Euroopasta katsoen eletään maailman perukoilla. Meidän on tosi vaikea ymmärtää, miks meidän pitäis avittaa niitä maita, jotka on elelleet yli varojen.

Mä niin kateellisena seurailen Ruotsin taloutta, joka voi mainiosti, vaikka kruunulla siellä kauppaa käyvät. Hyvin sujuu yhteistyö ja tavaranvaihto EU:n kanssa.

Väittävät ja huhut kulkee, et Kiviniemi olis vähän europarlamentaarikko tuttujaan pyytänyt hätiin, et josko tätä takausasiaa ei ihan tässä just päätettäis. Ku kovasti haluttais tulla mukaan... mut ku on noi vaalin pirulaiset. Sit ku niistä on päästy, saapi taas tehdä mitä lystää, kansan mielipiteestä piittaamatta.
Ja kylhän kamut tuol Keski-Euroopassa tän pahan paikan ymmärtää. Onhan nekin poliitikkoja. Tietävät et kyl Suomi haluu kaikkensa antaa muiden törsättyä rahansa. Väitetään, et lupauksia olis annettu asian viivyttelystä viel muutaman viikon. Saatais noi eduskuntavaalit pois alta.
Juu mä tiedän, ettei Kiviniemi eikä kukaan muukaan hallituksessa tätä myönnä, mut en kyl yhtään huhun paikkansa pitävyyttä kyseenalaista. On nää meidän poliitikot kieroja kuin korkkiruuvit.

                                                        ******************

Podin tossa muutama viikko sitten karseen kovan taudin. Homme meni niin, et oireiden pahetessa aloin huolestuu, et ei kai tää oo menoo. Pari päivää myöhemmin, kun olo vaan huononi, aloin olla varma, et hiekkahoito taitaa olla mun kohtalo. Siitä sit vaan alamäki jatkui ja aloin toivoo, et henki lähtis.
Mut ei onneks lähteny. Tääl ollaan. Pikkasen puolivetoisena, mut kahdella jalalla kulkevana.

Mun sairastelu aikaan oli hiihdon MM-kisat käynnissä. En mä tosta hiihdosta oo ollu kiinnostunut sen Lahden doping häppeningin jälkeen. Sairaana se on vaan ihan sama, mikä telkkari ruudussa liikkuu.
Ihmettelin norjalaisten ylivoimaisuutta. Kyl niil joku jippo menestyksen takana on. On siel varmaan hyvät valmennus systeemit, hyvä henki joukkuun kesken. Mut kyl mä uskon, et siel on kans hyvät lääkärit ja hyvät mömmöt. Puhdas urheilu on antiikan aikaa.
Luittekste muuten ,et n. 80% huippu-urheilijoista on astmaatikkoja?!?!? Juma, mikä tilastoihme. Tää pihisiä porukka takoo mestaruuksia toisensa jälkeen. Harjoittelee vuodet ympäri. Kilpailee fysiikan äärirajoilla. Mut ei se mitään. Astmaatikko saa käyttää avaavia lääkkeitä kilpailun aikana. Näin maallikkona meikä päättelee, et kun putket saadaa kunnolla laajeneen, saa lihaksetkin paremmat hapet ja suoritus siitä paranee. Et olisko noista 80%:sta oikeita astmaatikkoja sit kuitenkin aikas paljon vähemmän...? Tai sit urheiljat saa tosi matalalla kynnyksellä astmadiagnoosin. Sama se.

No siinä sit itekin mömmöhuuruissa kävin funtsiin, et eiks olis ihan sama vaik koko puhdasurheilu unohdettais. Noin niinku virallisesti. Ku niitä troppeja epävirallisesti kaiken aikaa käytetään. Kaikki sais käyttää steroidea, avaavia ja kaikkia mahdollisia nappeja päästäkseen tavoitteisiinsa. Pumpata itsensä niin täytee lääkkeitä, kuin sielu sietää. Ja kuuppa kestää.
Samaan syssyyn kilpailijat jättäisivät kansalliset tunnukset pois kilpailuasuista. Tilalle laitettais lääkefirmojen mainokset ja logot. Kilpailijat valjastaisivat itsensä lääketeollisuuden palvelukseen ihan virallisesti. Vähän niin kuin formulakuskitkin ajavat viikosta toiseen ympyrää autoteollisuuden kehittämisen nimissä.
Samalla sponsori puolikin tulis hoidettua. Silloin tällöin esiintyis jossain Burana-Panadol mainoksissa, ni pääsis sit taas ulkomaille treenaamaan.
Kallis anti-doping koneistokin voitais ajaa alas. Ei tarttis kenenkään maaliviivalta lähtee vessaan pissaileen, eikä massiivisia laboratorioita pitää tän asian takia yllä. Rahaa säästyis johonkin muuhun hyödyllisempään.

Eiks olis hienoo? Ei tarttis meidän kotisohvilla arvuutella kuka käyttää kyytipoikia, kuka ei. Ei tarttis miettiin, onks naisurheilija oikeasti nainen, vai mikä. Ruumiin rakenteesta kun sitä on joskus noil urheilijoilla vaikea päätellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails