torstai 19. elokuuta 2010

Kerjäläisen ketaleet

Ootte varmaan lukeneet ja kuulleet, et erityisesti tääl Stadissa kerjälaisiä on liikkeellä. Tulevat kuulemma etupäässä Romaniasta, mut on kai siel bulgarialaisia ja sen sellaisia mukana. Parissa vuodessa kerjäläishomma on jo paisunut sellaiseen mittakaavaan, et muutama rivi siitäkin on kirjoitettava.

Ja tääl ei sit kerjäämistä ymmärretä, eikä kerjäläisiä hyysätä.

Laskin tossa kotimatkalla, et Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun kulmauksessa, sellasen 400 metrin matkalla näit muki kädessä istuvia likaisia ihmisiä istui kahdeksan. Mitäs se tekee? 50 metrin välein kuranaama käsi ojossa. Kun nää mukityypit ilmeisty katukuvaan silloin pari vuotta sitten, niit oli muutama. Kaikki naisia ja kaikki samassa asennossa. Polvillaan, pää painuksissa, kämmenet rukous asennossa leuan alla. Hiljaa paikoillaan.
Niit katteli vähän kummeksuen, mut ohitti ja unohti saman tien. Nyt ei enää onnistu. Osa kerjääjistä on röyhkeitä, uhmakkaita, hyökkääviä ja yllättävän hyvin englanninkielisiä kirosanoja hallitsevia. Ne on kattokaas kiertäneet vähän maailmaa. Eikä se riitä, et ne kadulla sulle haistattelee. Niit vaeltaa metrossa mukit kourassa. Niit norkoo pankkiautomaattien liepeillä. Pääsääntöisesti naisia. Yhden nuoren kundin oon nähnyt kerjuuhommissa.

Missäs porukan miehet on? Mä kerron. Niit majailee ja aikaa viettää tulevan Kalasataman asuntoalueen liepeillä. Siellä missä aikaisemmin oli satamatoimintaa  ennen kun rahtiliikenne siirtyi Vuosaaren uuteen satamaan.
Vapaa katto ry järjestö on käytössään olevan talon liepeiltä antanut kerjäläisille luvan asustaa ja olla. Ja voi helvetti, miltä siel on näyttänyt! Oikeaa ihmisen paskaa, likaa, roskaa, romuu ympäriinsä. Stadin puolesta alueen kupeeseen vietiin Bajamajoja ja siirtolavoja. Et sais kerjäläiset käydä huusissa ja laittaa roskansa lavalle. Paskan marjat! Ei ne käytä vessaa, vaan sontii kaduille autojen väliin, kusee pusikoihin. Heittää roskat ja jätteensä pitkin pientareita. Autoja, makuuvaunuja ja telttoja koko tienoo täys. Ja siel ne kerjäläismiehetkin on. Tuhteja läskejä äijiä, jotka istuu ja kuluttaa aikaa sillä välin ku naiset on keskustassa "duunissa". Jos ette usko, menkään kattoon.

No niin. Täl porukalla on omat ymmärtäjänsä meidän joukossa. Hyysääjät ja paapojat. Näitä maailmanparantajia, jotka katsoo et Suomen ja suomalaisten on tää ikiaikainen ongelma hoidettava ja poistetttava. Pestävä ja puunattava paskat näistä ihmisistä. Annettava niille asunnot ja toimeentulo, ettei tarttis kerjätä. Ei sisso!
Miten joku voi ihan oikeesti uskoa tollaseen? Kertoisko joku mulle, miten tällainen kiertolaisjoukko kesytetään ja niistä tehtäis kunnon kansalaisia. Sukupolvien ajan jatkunut kierre katkastais? Tapa elää kulkien ilman mitään pysyvää. Kuin se saatais kuurattua pois jossain stadin vuokra-asunnossa? Miten nää saatais kouluun? Kuin ne saatais osaksi tätä yhteiskuntaa?? Kuin??

Jos oikein otetaan sylkkyyn koko tää parin sadan kerjääjäporukka joka Stadissa norkoo, miten käy sen takana olevan rikollisuuden? Loppuisko se? Älkää vaan väittäkö, et juu loppuis. Ku mä en sellasta soopaa usko. Ei näitä koukeroita, jotka tähän kiertolais-kerjääjä porukkaan nivoutuu kitketä. Ne muuttaa muotoaan ja ne pysyy. Rikollisilla kun on kyky olla aina karvan verran muita edellä miettiessään tapoja ylläpitää rikollisia kuvioita. Ja järjestäytyneen rikollisuuden takana on aina isot rahat.

Kyl meidän kunnallispoliitikot on ihan Marsissa ajatustensa kanssa. Ainakin Kimmo Helistö vihreistä, joka Hesarin yleisönosastolla 27.7.2010 varmaan omasta mielestään esitti välkyn ajatuksen. Et Stadi panis pystyy palveluleirin tonne Kalasatamaan näille romaneille. Sellasen paikan, jossa palvelu pelaa. Olis keittiöt, suihkut, vessat. Aikuiset viihtyis ja lapsille tarjottais leirikoulua. Siel sais asuu oikein luvan kanssa ja stadilaiset maksais viulut veroina. Voi vittu! Sen tapaistahan sitä tehtiinkin kun vietiin niit vessoi niille. Mut ei ne niitä käyttänyt helvetinmoisista paskakasoista päätellen, kun siel päin oon liikkunut. Ja Helistö meinas, et nää kiertolaiset sit vähän duunia tekis ja siivoilis asumisen maksamiseksi. Jotain vaik rakennushommia jos niillä vähän teetettäis. Ei oikeesti! Ollaanks me tosiaan ansaittu kaikki nää meidän dorkat poliitikot? Porukka, joka ei oo päivääkään tehnyt töitä, alkais yhtäkkii raksahommiin? Tsiisus!

On se kumma, et Romaniassa on olot ja meininki sellanen, et omistaan ei pidetä huolta. Ja maa hyväksyttiin EU:hun. Vaik ihmisoikeusasiat ei näytä olevan ihan kuosissa. Porukoiden on lähdettävä kiertään Eurooppaa. Ja kun ne sit tulee tänne Hyysälään, niin tääl niiden kaikki vaivat ja ongelmat pitäis poistaa. Ai niin, mä ihan unohdin. Täytyyhän meidän ajatella, mitä muut meistä ajattelee! Eiks niin?

Voi että mä ihailen ranskalaisen yhteiskunnan rohkeutta sanoa ja päättää kuin siel maassa ollaan. Tossa aiemmin kesällä tuli päätös kasvot peittävien huntujen käytön kiellosta ja rajoittamisesta. Nyt siel puuhataan lakien koventamista kerjäämisen suhteen. Ovat jo aloittaneet romanialaisten lennättämisen takaisin Romaniaan. Siel ei funtsita, mitä muut ajattelee, vaan tehdään niinkuin omasta mielestä omassa maassa on parasta tehdä.

Tää kerjäämisprobleemi ei muulla korjaannu ku helvetinmoisella duunilla, joka Romaniassa pitäis tehdä. Ettei sieltä kansalaisten tarttis lähtee maailmalle sen takia ettei kotimaassa ole mahdollisuutta elää.

Niin että lakia pöytää. Kerjääminen kieltoon ja Kalasatama helsinkiläisille. Kuinkahan paljon näiden romanien luvattomien leirien jätöksien siivoaminen meille kuntalaisille maksaa?? Perkele!


9 kommenttia:

 1. Nyt menin sanattomaksi! Minäkin olen tähän asti vissiin sitten kuulunut hyysääjiin. Tätä mun täytyy nyt pohtia lisää!

  L

  VastaaPoista
 2. Kirjoituksesi veti MINUTkin sanattomaksi. Usko tai älä! ;)

  VastaaPoista
 3. Yön yli nukuttuani ja pirteänä kirjoituksesi uudestaan luettuani sanon, että LOISTAVA KANNANOTTO JÄLLEEN KERRAN!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Mainiota, jos kirjoitus mietityttää. Ja saa pistää hanttiin, jos on toista mieltä :)

  Anu: Kiitos vaan! Kyl niiiin ottaa pattiin tää touhu ja kerjäämisen puolustelu.

  VastaaPoista
 5. Vielä piti tulla tänne. Sori vaan.
  Tätä en ole koskaan kenellekään kehdannut enkä etenkään uskaltanut sanoa, mutta nyt sanon..
  Aina kun näen kadulla kerjäläisen kuppi edessään niin mieleni valtaa suunnaton halu mennä ja potkaista kuppi nurin - sillai oikein kunnon potkulla kohti taivaita! Pelkään, että joku päivä vielä toteutan sen... :(

  En muuten käsitä mikset porukka kommentoi mitään juttuihisi!?!? Outoo porukkaa! ;)

  VastaaPoista
 6. Anu: Kaikin mokomin. Käy vaan ja kommentoi. Mukavaa kun syntyy keskustelua.
  Tollaset ajatukset ja kuvitelmat on musta ihan ymmärrettäviä. Jotenkin tää kerjäläismeininki riepoo oikein kunnolla. Kyl ne herättää kummaa primitiivistä raivoa tunkiessaan kolikkomukeja sun eteen.
  Tota kommentointi asiaa oonkin pohtinut. On tosi vaikea tietää, miksei kommentointi innosta. Se on harmi. Tykkäisin siitä, et pääsis vaihtaan mielipiteitä. Mut katson, et vika on jutuissani. Ei lukijoissa.

  VastaaPoista
 7. Ei jutuissas oo vikaa, päin vastoin.... menee välillä spasmat sekaisin, eikä tiedä mitä pitäis sanoa.... jatkoa odotellaan, sait taas pari lukijaa lisää viikonlopun aikana, ja aika sanattomaksi menivät tämän jukun perusteella....

  VastaaPoista
 8. Jutuissasi ei todellakaan ole mitään vikaa!!!
  Uskoisin, että jutut pistävät lukijat pohtimaan asioita niin syvällisesti etteivät he osaa kommentoida mitään heti saman tien. Minulle käy usein niin. Palaan kuitenkin lukmaan jutut uudestaan ja sitten pyrin sanomaan edes sanan tai pari.

  En muuten löydä blogiasi Blogilistalta. Mahtaako se olla se siellä..? Kiva, jos olisi. ;)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Kiitos tsempistä. Kiva jos lukijoita kertyy. Ja harmi, jos juttuni laittavat "luun kurkkuun". Kommentit kun pitäisivät mut virkeänä :)

  Anu: Kiitos taas kannustavasta kommentista. Juu, blogini on Blogilistalla. Tosta mun blogin oikeasta reunasta Blogilistan napista pitäis päästä seuraamaan tai Blogilistalla haku: pohdintoja taka vasemmalta. Siis taka vasemmalta kirjoitettava erikseen. Jos kirjoittaa yhteen osumia tulee nolla.

  VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails