perjantai 20. elokuuta 2010

Et muka hyvin vai?

Ei kuulkaa. Onks missään muualla maailman kolkassa kansaa ja maata, joka kehuja saadessaan alkaa ihan tosissaan etsimään tuloksista virheitä? Oikein pisteitä ynnäämään ja laskuvirheitä etsimään. Et eihän se nyt voi pitää paikkaansa, et muka me oltais parhaita. ????

Suuressa osassa maita kun ei välitetä tiituutia, mitä muut jossain muualla ajattelee.

Täällä itsensä vähättely on ihan äidinmaidossa juotu. Nyt en muista kumpi iltapäivälehdistä koitti oikein hartiavoimin kumota tollaset väärät väitteet. Oikein toimittajat laitettiin laskemaan, et saakeli täytyyhän Newsweek-lehden tekemässä tutkimuksessa olla joku virhe. Muutenhan me ei oltais niiden mielestä ykkösiä. Ja oikeen ku räknäsivät, niin saatiinhan se Sveitsi meitä paremmaksi. Varmaan kävi toimituksessa syvä huokaus. Huh, huh, hetki hei jouduttiin kärvistelemään parhaimman maineessa. Mut siitä selvittiin, kun laskettiin pisteet uudestaan ja suomalaisittain "oikein". Helkkari, kun muualla ei osata laskea. Pitää täällä muka maailman parhaassa maassa tarkistaa ja korjata kaikki maailman mokat. Noh, tarkistuslaskennat nyt kuitenkin osoittivat Suomen olevan se paras. Siinä testissä.

Mikähän se on meidän perimmäinen ongelma? Silloin kun todetaan maailmalla jonkun asian olevan täällä huonosti (niitä on yleensä aika vähän - jos ootte huomanneet), niin jo me ollaan päitämme nyökyttämässä ja toteamassa, et näin on. Mut varjele kun kehutaan, niin johan on epäusko ylimmillään. Ai me vai - hyvii???

Huonoon itseluottamukseen noitten kallonkutistajien mukaan kuuluu mm. kiitoksen ja myönteisen palautteen huono vastaanottokyky. Hyvä palaute mitöidään epäilemällä sen aitoutta ja vähättelemällä sitä. Et siitäkö se kiikastaa? Helvetin huonosta itsetunnosta.

Toisaalta kun ihan mikä tahansa suomalainen on otsikoissa ulkomailla, nousee siitä saakelinmoinen myönteinen haloo. Eikä tartte ees olla otsikoissa. Pikku uutisen sivulauseessa maininta riittää. Ollaan niin rinta rottingilla, kun meijän pojat tai tytöt on päässy parrasvaloihin. Mut ku meitä kansana ja kokonaisuutena mennään kehaisemaan, niin löysät on porukoilla housuissa. Sit alkaa saakutinmoinen vastaan väittäminen ja vähättely.

No me tääl tietty katellaan asioita omasta vinkkelistä. On tota sisäpiiritietoa vuodellu julkisuuteen pitkin matkaa esim. poliitikkojen ostamisesta. Newsweek-lehden testissä kun yks kohta oli korruptoituneisuus ja sitä ei Suomessa näköjään todettu. No joo, me tiedetään asian oikea laita. Nuorisosäätiö ja Novo... hmmm. Meillä välistäveto hoidetaan noitten firmojen malliin.

Mut joka tapauksessa mukava myönteinen juttu tää Newsweek-lehden listaus. Mua ei haitta elää toisten mielestä hyvässä maassa. Vaik mä tiedänkin, ettei kaikki oo ihan just jetsulleen.

Mut sen mä sanon, et jos asiat menee siihen malliin kuin ne kokoomuksen ja keskustan pyörityksessä on viime vuodet menneet, niin saattaa suupielet kääntyä mullakin alaspäin.

Tavallisen palkansaajan asiat kun näyttävät kehittyvän paskamaiseen suuntaan. Firmojen ja yksityistämisen saadessa koko ajan enemmän verohelpotuksia. Rikkaiden rikastuessa ja köyhien kurjistuessa.
Mut olkoon nyt toi aihe. Mä pinkasen tästä viikonlopun viettoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails