maanantai 18. tammikuuta 2010

Maanantai maitohapoilla

Maanantai on kumma päivä. Koko sunnuntai on melkein aamusta pilalla, kun seuraava päivä on maanantai. Arjen aloitus. Tällasella päivätyöntekijällä. Joka raataa arkipäivät ja viikonlopun vetää lonkaa. Psykologisesti kaikista karmeinta on mulla sunnuntain ja maanantain välinen yö. Silloin en nimittäin saa unta. Mä olen unettomuuteen ehdollistunut satasella. En tiedä, pitäiskö mennä jonkun psykiatrin sohvalle jutteleen. Meinaan, järjen kanssa tällä unettomuudella ennen maanantain valkenemista ei ole mitään selitystä. Puhtaasti tunnepuolen mykkyröitä.

Noh, kun sitten taas valvoin viime yönä, tuli funtsittu monenlaista.

Näillä väsyneillä aivoilla on helpompi muistella menneitä, kuin suunnitella tulevaa. Niinpä tein puolen kuun tilinpäätöstä. Siis mun kuivasta tammikuusta. Alkuhan oli vähän kuitenkin kostea. Mutta kun risteilystä oli selvitty, kuivin suin on menty. Mitä nyt teetä kitattu kymmeniä litroja. Olisko ne litrat olleet alkoa jos ei olis tammikuu?? Kuiteskii, mä päätin helpottaa kurjuuttani ja vaihdoin kärsimys teen, sen vihreän, marjateeksi. Helkkari kun oli positiivinen vaikutus. Kun suussa maistuu hyvälle, korvien välikin voi paremmin. Siihen varmaan perustuu karkin ja suklaan himokin. Suussa hyvä, päässä jytää. Vai onks se vaan sokerihumala joka pistää ihmisen iloiseksi? Sama se.

Tähän mennessä on todettava, että Suomen maassa paine juomiseen on kyl vertaansa vaille. Ei kuulkaa, tääl ei juomatonta ymmmärretä. Sitä pidetään vitsinä, hulluna, nynnynä tai jonain kasvissyöjä viherpiipertäjänä. Mut ei tervejärkisenä. Hitsi, sitä ensimmäisen asteen ristikuulustelua ja helkkarin moista vinoilua, mitä saat kuulla kun kerrot ettet juo alkoholia. Sulle tarjotaan kaiken maailman eri alkovaihtoehtoja kun luullaan, et sä niinku juot vaan jotain tiettyä sorttia. Kun sit olet vakuuttanut tuhanteen kertaan, niin et sun kielessä on rakkulat, porukka jättää sut totaalisen rauhaan. Saat juoda kokistasi iiiihan rauhassa. Ilonpilaajia kato illan istujaisissa ei hyvällä katota. Niit ei katota ollenkaan. Ne unohdetaan. Saat lähtee himaas ihan koska haluat. Kukaan ei ihmettele, et joko nyt!

Mulle on ollut ihan helppoa, kaikesta sakin hivutuksesta huolimatta, nää jokuset illan vietot ilman viinaa. Loppukuusta ei pippaloita ookaan tiedossa. Kaverit on varmaan jättäneet mut tarkotuksella pois vieraslistasta. No ei väliä. On aikaa paneutua muihin asioihin.

Ja nyt sanon tässä mustaa valkoisella. Ja kavereillekin tiedoksi. Saatanpa jatkaa kuivaa kautta tammikuun jälkeenkin. Meinaan, et rahaa täs säästyy. Kunto on kohdallaan. Mieli virkeä. Uni maittaa, paitsi ei maanantaita vasten yönä, mut sou vot.

Ankeeta - eipä oikeestaan. Kun vauhtiin on päästy. Tätä voisin suositella. Ja tästähän pääsee aina pois. Ottamalla lasillisen jotain tuhdimpaa.

Ja sit ihan vaan heitto. Mikäs mahtaakaan olla syynä, ettei keskusta puolueessa valta kelpaa? Olis puheenjohtajan ja pääministerinkin pestiä jaossa? Tietääks ne jotain, mitä tavallinen ihminen ei (vielä)tiedä. Tarkotan, et onks tulossa jotain suuria mullistuksia, joista kukaan ei halua olla vastuussa? Vaik eihän noi poliitikot muutenkaan vastuuta pelkää. Kun ne ei mistään vastuuta kanna. Vai onkohan se keskustan omaa sisäistä ongelmaa?

Ihmetyttää ihan mahottomasti, ettei valta kelpaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails