perjantai 15. tammikuuta 2010

Tekopyhyys kukkii - perkeleesti!

Mä oon niiiin helvetin kyllästynyt pahantekijöiden, kiusaajien, raiskaajien, riistäjien, alistajien ja mitä niitä onkaan YMMÄRTÄMISEEN. Kaikki on menny vituralleen sen jälkeen kun pahantekijöitä joku keksi alkaa ymmärtää. Et kun ne ymmärretään puhki, niin niistä tulee taas hyviä. Voi vittu!

Otsikoihin nousi onneton koulukiusattu 14-vuotias tyttö, joka purki pahaa oloaan kirjoittamiseen. Siinä samalla listasi niin kutsuttua tappolistaa. Ilmeisesti kiusaajistaan. Kun tämä lista jollain konstilla tuli koulun henkilökunnan tietoon, rimppautti rehtori poliisille, joka haki tyttöparan kuultavaksi. Samaan maijaan sullottiin tytön äitikin. Koulussa kuulemma tiedettiin, että tyttöä kiusattiin. Tiedettiin jo ennen kuin tytön kirjoitukset tulivat julki. Nii-in?

Olen puhtaasti sen tiedon varassa, mitä lehdistä olen lukenut. Luon siis mielipiteeni sen perusteella. Ja mua ihmetyttää:

Miksi koulusta kirjoituksen perusteella rimpautettiin poliisille? Eikä esim. ensin tytön äidille/vanhemmille. Tyttö ei ollut tuona päivänä koulussa. Arveltiinko hänen olevan aikeissa toteuttaa listaansa esim. soittelemalla Viron mafiaa yhteistyöhön? Lahdattavien, siis kiusaajien, lista oli kuulemma pitkä.

Kun kerran tiedettiin tytön olevan kiusattu, miksi ei autettu tyttöä? Oliko hänellä tukijoita aikuisten joukossa? Kaveripiirissä, jos sitä nyt edes oli, ei ilmeisesti ollut.

Asian tultua koulussa ilmi, koteihin lähetettiin kirjeet ja kerrottiin tapahtuneesta. Ei siis siitä että koulussa on ollut ongelma: tyttöä kiusataan. Vaan tytön kirjoituksen perusteella infottiin koteja, mitä on tapahtunut. Että tyttö on kirjoitellut tappolistoja. Hui! Oppilashuolto tekee hikihatussa töitä rauhoitellakseen oppilaita. Tukeakseen oppilaita. Siis myös niitä kiusaajia. Okei, ammuskelut kouluissa ovat varmasti saaneet koulujen henkilökunna herkiksi kaikenlaisissa uhkaavissa tai uhkaavilta näyttävissä tilanteissa. Mutta, mutta...

Näin toimimalla kiusatusta tytöstä tuli pahis. Lähes rikollinen kun kirjoitti, mitä tunsi. Voin kuvitella, miten joku koulukuraattori on jossain keskustelun lomassa saattanut valistaa tyttö, että pahaa oloa voi purkaa kirjoittamiseen. Jos ei haluta puhua jollekin vekkihame tantalle. Ja kun tyttö sitten teki niin, tuli virkavalta ja vei kamarille.

Parasta tässä uutisten perusteella lienee se, että poliisi ohjasi tytön ja äidin auttavien tahojen luo. Poliisi, ihan vilpittömästi, voi olla ihmisen oikea ystävä. Kun kavereita ei ole, kun kiusataan, kun koulun henkilökunta leikkii tekopyhää. Ja jatkaa kiusaajien ymmärtämistä ja tukemista tässä vakavassa tilanteessa... Paapon, paapon te raukat, jotka toista olette kiusanneet. Kyllä teillä on vaikeeeta!

Voimia tyttö-hyvä. Toivottavasti kohdallasi kaikki menee parhain päin. Sinun kannalta.

Sitten toisiin tunnelmiin. Muistokirjoitukseen, joksi ymmärrän Kaarina Hazardin kirjoituksen otsikolla Ludvig Borga/Iltalehti 13.1.2010. Kirjoituksessa muistellaan edesmennyttä Tony Halmea. Sellaisena kun julkisuudesta hänet muistamme. Ja nyt on Julkisensanan neuvosto tukehtua valituksiin kirjoituksen johdosta. Itä-Helsingissä on taas herätty tärkeän asian korjaamiseksi. Että kuolleista ei saa kirjoittaa rumia ja rumasti. Ei juman kekka kaikki tekopyhät! Kaikki ne, jotka tunsivat Halmeen julkisen puolen, niin mitä tossa kirjoituksessa muka mättää? Tollanenhan se oli. Mitä sitä kaunistelemaan. Miksi kuoleman pitäisi siloittaa kaikki rypyt ja muuttaa paska kullaksi? Miksi kuolleista ei saa puhua niin kuin he elivät? Miksi vääristellä totuutta, kun viikatemies on käynnyt vierailulla? Tuleeks ne kummitelemaan, jos niistä puhutaan totta? Halmeen henkilökohtaisesti tunteneet, voivat olla asioista eri mieltä. Sen ymmärrän. He tuntevat ehkä toisen(kin)laisen Halmeen.

Nostan hattuni korkealle Hazardille. Rohkea teko, tuo kirjoitus. Samalla pikku tönäisy myös median suuntaan, joka paapoo joitain raikulipoikia. Kirjoitus on varmasti miettitty ja kirjoitettu sydämellä. Niin kuin olisi Tony Halmekin tehnyt. Kertonut omasta elämästään just niin kuin sen elikin. Sekavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails