sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Talent tuomarit töpeksi

Tuliks katsottua eilen lauantaina Talentia? Nelosella pyörivää kykyjen kilpailua. No, en mäkään sitä eilen kattonu. Tänään nauhalta. Ja alko mietityttää...

Ens alkuun on todettava, et tämän vuoden kykypyrkyrit on kyl huomattavasti parempia kuin viime vuonna. Jokaisessa semissä, joita nyt on muutamana lauanataina pidetty, porukat on olleet toinen toistaan taitavampia omissa lajeissaan. En mä niinkään laulajista ja skittan ränpyttäjistä välitä. Niit kun on maailma täys. Mut kaikkee muuta kivaa duunaavia oon ihastellut.

Eilisen skaban ehdottomia huippuja olivat nää tulikeppikaverit. Ketäs ne olikaan nimeltään...? Ei muista. Hitto ku näytti et niiden kainalotkin olis ollu tulessa kun ne pyöritteli niiden tulikeppejä.
Ja Minimies on kans mahtava. Ihan oikeesti uutta ja ennen näkemätöntä. Oikeet kyvyt meni finaaliin mun mielestä. Kun kerran vaan kaksi jatkoon pääsee.

Nyt sit tullaan siihen kohtaan joka alko tökkiin. Tulikeppikaverit ( en vaan kertakaikkiaan muista niiden nimeä ) oli katsojien suosikki ja menivät siis ekana jatkoon. Kakkonen ja kolmonen olivat Minimies ja Pikkutyttö viuluniekka - en senkään nimeä muista. Pieni ja pikkuvanha. Se tyttö. Soitti joo, ihan ok. Turhan pitkän biisin kylläkin. Ikäisekseen varmaan taitava pelittäjä, mut onhan noita viuluvirtuooseja kuiteskin aika moneen lähtöön.

Tällasessa skabassa toi musiikki puoli on aika huono pärjään. Syystä et sitä tarjontaan on maailma laidasta laitaan täpötäysi. Tarttis olla niin helkkarin hyvä ja erilainen, et talentiksi voitais nimetä.
Niinhän siin kävi, et tuomarit laitto finaaliin Minimiehen. Ja ihan oikein tekivät. Viulun soittoo ollaan kuultu ennenkin ja kuullaan ihan varmasti tän jälkeenkin, mut Minimiestä ei olla aikasemmin nähty. Uus idis ja hyvin toteutettu.

Noh, pikkutyttö viuluniekan naama meni näkyvästi mutruun. Ei ollenkaan tykänny tuomareiden valinnasta. Ja mitä teki tuomarit? Ryntäsivät kaikki kolme lavalle halaamaan ja lohduttamaan tätä nirpistelijää. Pienen hetken saivat jatkoon menneet tuulettaa, mut kun huomasivat, miten tuomareiden kaikki huomio oli tässä hemmotellussa pikkutytössä jäi kavereiden tuuletukset ja iloisuus siihen. Lopputekstit pyöri tv-katsojille, kansa katsomossa taputti ja tuomarit lääppi, halas ja lohdutti tätä pelistä ulostettua tyttöä. Kukaan tuomareista ei tehnyt elettäkään onnitellakseen heitä, joita syytä olisi ollut huomioida.

Kilpailu on kuulkaa kilpailu. Kaiken ikäisille. Joku pärjää ja voittaa. Toiset häviävät. Pelkkä söpö ulkonäkö kun ei ole se Talent, mitä tässä kilpailussa haetaan.

Tuomarointi on tuomarointia. Mielipiteet sanotaan ja niiden takana seistään. Ainakin niin kauan kun parrasvalot palavat. Takahuoneissa, lavasteiden suojassa saa sit lohduttaa ihan niin paljon kuin haluaa.

Kunnia niille joille se kuuluu. Tällä kertaa shown loppu meni pahasti vituralleen.

Hyi teitä Sami Saikkonen, Jaana Saarinen ja Katja Ståhl. Olitte kyl huippu epäammatillisia!

Talent-tuomareiden törpön näköisen näytöksen takana on ihan yleismaailmallinen ilmiö. Nykylapsille kun ei missään olosuhteissa muka sais tuottaa pettymystä. Ja sit jos kuitenkin joutuu tuottamaan, on aikuisen oma ahdistus niiiiin paha, et se purkautuu vääränlaisena käytöksenä.
Pikkusten kullanmurujen kun vaan täytyy oppia kestämään pettymyksiä. Niitä kun on ihmisen elämä täys.

Jos vanhemmat eivät halua altistaa lapsiaan pettymyksille, sit ei lupaa kisailuun saa antaa. Kilpailussa kun kaikki ei vaan voi voittaa ja saada tikkunekkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails