keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Vihapuhe ja keiden reviirillä täs ollaan

Tän päivän Hesarista pomppas silmille mun ymmärryksen mukaan ihan ehtaa vihapuhetta. Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton vaatii Libyan johtajan päätä vadille. Et joku kolais sen. Pistäis ilmat pihalle ja toimittais miehen ilmavoimiin.

Ollaas hetki ihan hiljaa. Kuuluuko mistään sora ääniä?
Vaativatko muiden maiden poliitikot, asiantuntijat ja muuten vaan humaanit ihmiset  Hillarya pika pikaa perumaan väkivaltaan kiihottavat puheensa. Olemaan hyvänä esimerkkinä tässä maailman menossa, missä vihapuheiksi tulkitaan paaaaljon hepposemmatkin lausahdukset.

...... ei kuulu.

Sitä mä vaan, et miksi ei. Miksi vihapuhe on toiselle paheksuttava asia ja toiselle glooriaa antava. Miksi tappamiseen kiihottava puhe katsotaan oikeutetuksi, kun sen sanoo joku jenkki johtaja? Mut jos joku tääl kotinurkilla uskaltaa kritisoida kaupungissa loisivia ja nyt ihan patukoin keskenään kisaavia romanialaisia, heristellään soo-soo sormia heti nenän edessä. Et hei rauhaa vaan kiihkoilija.

Miks ei kukaan sano Hillarylle, et nyt kuule nainen tuki suus ja ole esimerkkinä kuin asiat hoidetaan läntisessä oikeusvaltiossa. Vaadi miestä pidätettäväksi ja saattamista oikeuden kuultavaksi.
Syyttömiä ollaan kunnes oikeuslaitos on muuta todennut. Näinhän meille on jenkkileffoissa opetettu.

No mut mä nyt olen ainoa joka äänensä avas tosta vihapuheesta. Mut ei se mitään. Oon tottunut yksinpuheluun.

Tuli täs mieleen kun noista Romanian ja Bulgarian romaneista tossa veistelin, et milläs oikeudella ne diilaa tääl Stadissa kauppapaikkojaan? Niit kerjuu mestojaan. Toisen porukan on toiselle maksettava, et saa laittaa omat kerjäyspisteensä pystyyn tuol keskustassa. Maksujen perintä johti porukoiden väliseen tappeluun, jossa ei kättä pidempääkään säästelty. Oltiin erimieltä kuka maksaa ja kenelle.
Taas on poliisilla hommia, kun  joutuu niiden flaidista selvitteleen. Siin palaa meidän veronmaksajien fyrkkaa ihan turhaan. Tulkkipalvelut on ihan helevetin kalliitta.

Helsingin kaupungin niiltä pitäis periä maksua ammatin harjoittamisesta kaupungin alueella. Niinhän kaikki yrittäjät joutuu kauppapaikoistaan vuokrat maksaan. Sais kaupunki pikkasen rahaa niiden jälkeen jättämien skeidojen siivoamiseen.

Mut eikä mitä. Nää ulkomaan yrittäjät jakaa Stadin omiksi reviireikseen ja perii toisiltaan maksuja. Voi helvetti! Tuleeks vielä aika, et tietyn kaupungin osan läpi kulkeakseen joutuu näille ulkomaalaisille pulittaan jonkun euron? Jos meinaan haluu ehjänä päästä perille. Tuleeks aika, et nää ulkomaan elävät alkaa omimaan meidän maat ja mannut? Vaatiin meiltä maksuja et saadaan himoissamme asua.
Vähän meni kärjistämiseksi, mut ymmärrätte mitä ajan takaa. Mä en kattokaas tykkää, et mun kotikaupunkiin tulee kukaan tuolt jostain muualta omimaan tätä mestaa. Ja vaatimaan maksuja pamppujen ja rautaputkien kanssa.

Helsingin Sanomat 19.10.2011
Pitäkää poliitikot siel EU:ssa vaan tiukka linja. Ei Schengen lupia tollasille porukoille.

Ja hei, eiks niin, et tää nyt oli erittäin vakava vihapuheen vuoro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails