keskiviikko 17. elokuuta 2011

No jopas taas

Kyllä tällasta yksinkertasta ihmistä ihmetyttää.

No ensteks noi Kreikan lainavakuudet. Niistähän me on kuultu kaiken kesää. Meijän poliitikot on ottaneet ryhtiliikkeen tonne EU:n suuntaan. Ainaskin näennäisesti. Kielet ei näytä niin ruskeilta kuin vielä edellisellä vaalikaudella.
Tän kevään vaalit laitto arvot uusiksi poliittisessa johtoportaassa. Kansan ääntä sanotaan kuunnellun, joka arkisesti tarkottaa, et moni poliitikko heräs ruususen unestaan. Ei oo itsestään selvää, et poliittinen noste jatkuu, teki mitä tahansa. Tai jätti tekemättä. Ainoana poikkeuksena Ilkka Kanerva. Varsinais-Suomen oma kultsi poitsu. Sehän saa kaiken anteeks kun vaan julkisesti naistenlehdissä ymmärtää sitä pyytää.

Kyl se iso jytky jäi mieleen muillekin kuin Persuille. Painui ihan syvimpiin muistikoleroihin. Hyvin sen poliitikot muistavat ja varmuuden vuoksi ääneen hokevat. Että kansan ääntä on kuultava. Porukat vaalikopeissa eivät oikein näytäneet pitävän edellisten vaalikausien menosta. Rahaa syydettiin yli varojensa eläneille valtioille.

Nyt sit on hurraata huudeltu, et Kreikka on vakuuksiin suostuvainen. Aloin kelaan, et mistä ilmakehän ylimpiin kerroksiin asti veloissa oleva maa voi rahavakuuksia antaa. Kreikan saaret ja kiinteä omaisuus kun ei Suomea kuulemma kiinnosta. Jos fyffee on, ni oman taloudenhoitoon se olis laitettava.
No juu, se olikin sit lainarahaa, mitä Kreikka meille antais. Me lainataan niille ja ne antaa rahaa meille. En oo mikään talousalan tietoniekka, mut turhan kuulonen kiemura.
Päästiinpähän kuitenkin sanomaa, et vakuuksista on sopimusta hierottu.Käydäänkö täs nyt kuitenkin sellasta sisäpoliittista peliä? Vähän kuulostaa siltä. Aika näyttää kuin noiden vakuuksien todellisuudessa käy.
Mä alan kyl pikku hiljaa kallistuun sinne päin, et markka takas.
Ihan ehdottomasti oon sitä mieltä, et sotkunsa hoitakoon ne, jotka kökön ovat saaneet aikaiseksi. Suunnitelmia kehiin, miten valmistaudutaan euron jälkeiseen aikaan. Sekin voi olla edessä. Ei oo oikein, et veronmaksajat toistuvasti joutuvat tukemaan maita, jotka eivät ole toimineet yhteisten taloudenhoidon periaatteiden mukaisesti.

Sit toiseen käsittämättömyyteen.

Ootte varmaan lukeneet ja kuulleet uutisista, et ihmisen taposta selviää ilman suurempia seuraamuksia, kun tää lahtaaja on "parantunut" tapon jälkeen... Kiesus sentään. Kuulostaa helpolle. Ja helvetin väärälle.

Joo-o, tarkotan Ior Bockin tapausta. Pyörätuolissa istunut mies sai intialaiselta taloudenhoitajaltaan leipäveitsestä sen verta monta kertaa, et henki lähti.

Tää kotihengetär meni jonkun sortin psykoosiin ja siinä harhoissaan laitto miehen kylmäks. Oleskeli sit valtion kustantamassa täyshoidossa jonkun kuukauden. Kävi kallon kutistajat haastattamassa ja troppia antamassa. Ja kas, kaverista tuli niin terve, et voikin jatkaa elämääsä ilman oikeudellisia seuraamuksia.
Tosta nyt vaan puuttuu, et valtio sais vielä maksaa, kun piti "syytöntä" vankilassa vajaan vuoden.

Niinku miten niin parantunut? Miten tappamisesta voi parantua? Okei, harhat saatto mennä menojaan, mut tappajahan se mies kuitenkin on. Miksi siitä ei rangaista?

Kuka menee takuuseen, ettei sama toistu? Sori, pääs jo unohtumaan. Kaverihan on nyt terve.

Vaik kuinka mies katuu, haluaa palata Intiaan vanhan äitinsä luo, ni tekoa ei saa tekemättömäksi.
Jos katumalla saa kaiken anteeks, ei vankiloita tarvittais. Ai pahus, taas mä unohdin. Tää kaveri on nyt terve. Eikä tervettä saa sairaana tehdyistä raakuuksista muistuttaa. Siinä voi mieliala mennä vaik matalaks. Eikä tietty telkien taakse laittaa. Tervettä miestä.
Sitä pitää ymmärtää ja uusi mahdollisuus tapp...  elämässä antaa. Joku oikeushan parantuneella täytyy olla. Eihän terveenä olosta ole mitään iloa jossain lukkojen takana. Vapaaks vaan odottelemaan, milloin seuraavan kerran henget ottavat yhteyden ja tarttee alkaa sohiin puukolla.

En kattokaas usko näissä asioissa paranemiseen. Tappamisesta ei voi tervehtyä.

Mä oon tän ennenkin sanonut, toistan täs kohtaa itseäni: Vähintä on näis ihmisen hengen riistämisjutuissa, ettei tekijä koskaan ikinä milloinkaan kulje vapaalla jalalla. Mä uskon, et toisen hengen riistäjällä ei ikinä ole releet kohdallaan korvien välissä.

Sellin ovi vaan tiukasti takalukkoon ja avain jorpakkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails