perjantai 30. syyskuuta 2011

Raha, osa 1

Mä oon jo pitkään funtsinut rahan kertymistä tai kertymättömyyttä. Kuin joillain sitä on kasa päin. Toisilla ei. Meillä tavallisia palkollisilla rahaa ei ole koskaan edes tarpeeksi. Vaikka kuinka duuninsa hoitaa. Verot ja elämän pakolliset menot maksaa. Säästöön ei jää tai ylimääräistä muille jaettavaksi.

Oon ihmetellyt kuin noilla vierasmaalaisilla täällä asuvilla on varaa lähetellä kuukausittain fyffee synnyinsijoilleen. Sukulaisille ja sen sellaisille.
Joku aika sitten uutisointiin Suomesta löytyneistä mahdollisista terroriyhteyksistä. Terrorismin rahoitusepäilyja oli heränny.

Noh, sit tietty toimittajat samanmaalaisia Suomessa asuvia haastattamaan. Tollaset terroriviilaukset tuomittiin, mut samaan hengenvetoon haastatellut esittivät, et jos rahaa lähettää sukulaisilleen, sinne syntymäsavannille, epäilläänkö heti terrorismin rahoittamisesta.

Tähän kohtaan mä jäin haavi auki miettimään. Kuin on mahdollista, et meidän sossuavustuksilla elävillä on rahaa jaella valtakunnan rajojen ulkopuolelle?? Okei, osa saa duunista palkkansa, mut mehän tiedetään ettei tavallisen duunarin palkat ylimääräiseen riitä. Tilastojen mukaan Somaliasta tulleista korkeakoulutettuja ja hyvä liksasissa duuneissa olevia on vain harvat. Niin et mistä riittää rahaa postitella ulkomaille? Onks meidän avustukset liian anteliaita? Onks meidän systeemissä porsaanreikiä, joista kivasti pääsee jymäyttämään systeemiä? Saamaan rahallista hyötyä ilman oikeita syitä? Vai mistä sitä rahaa riittää jaettavaksi?

Ei mulla ainakaan oo tollaseen varaa. Mut mä oonkin tavis. Suomalainen palkansaaja.

Laitoin muuten loton vetämään. Työtätekevän on yritettävä.

Ja funtsiminen jatkuu...

4 kommenttia:

 1. No jopas nyt ihan jotakin. Paljon kiitoksia. Tätä mä juhlin.

  VastaaPoista
 2. Työelämä aiheuttaa omia kulujaan. Esimerkiksi matkakulut: Auto tai bussiliput.

  Jos on töissä, ei ole aikaa juosta tarjousten perässä.

  Jos on masentunut, ei jaksa juosta tarjousten perässä.

  Jos on samaan aikaan sekä työkykyinen että työtön, niin silloin pienelläkin rahalla pärjää.

  Silloin ei käydä kaljalla Bruuverissa tai Kaislassa, mutta tullaan muuten ihan hyvin toimeen.

  Työstä kuin työstä palkka on huomattavasti enemmän kuin sossun tuet. Toimeentulotuki on kohtuullisten asumismenojen jälkeen noin 400 euroa kuussa, jos muita tuloja ei ole.

  Harvan palkansaajan nettotulot ovat alle tonnin kuussa.

  VastaaPoista
 3. Sammalkieli; Juu näin on. Liksat ei riitä ja sossuavustuksillakin pitäis olla omat limittinsä. Mut jostain ne kehuu lähettävänsä rahaa sukulaisilleen. Ei tajuu...

  VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails