maanantai 18. huhtikuuta 2011

Ensimmäinen päivä uutta aikaa?

Juman kekka! Kyllä kävi iso jytky - (c)Timo Soini - yli valtakunnan. Etelästä pohjoiseen, lännestä itään. Kukaan ei uskonut tällaiseen bufuriin, vaik kovaa tuulta etukäteen ennusteltiinkin Persujen suunnalta. Mä en äänestänyt Perussuomalaisia, mutta hattua nostan Soinille ja porukoille. Ei oo tommosta tehty tän maan historiassa koskaan ennen.

Kaikki gallupit kalpenivat perinteisten suurien puolueiden puheenjohtajien rinnalla, kun ennakko äänet julkistettiin eilen illalla. Hitsi, kun se oli jännä hetki. Mulla sydän jyskytti tuhatta ja sataa.

Minkki-Marin tyrmistynyt ilme oli kyl kaikkien Keskustan rahasotkujen ja ylimielisyyden jälkeen niin mannaa. Mä myönnän. Olin vahingon iloinen. Sehän sitä aidointa iloa on.

Tuli lunta tupaan. Taka talvi. Keskustalaisille. Tyylikkäästi Kiviniemi kuitenkin pettymyksensä nieli ja häviön tunnusti. Noh, noilla kannatusluvuilla ei kyl mihinkään muuhun olis pystynytkään. Miinus 16 paikkaa edellisiin vaaleihin. Sil viisiin.

Turha on Mari kahdeksan vuoden vastuun kantoa vaalitappioksi nimetä. Pelkästään. Kyl se, kuulkaa hei siel Keskustassa, oli ne teidän pohjattomat lahjusvirrat, jotka teidät kaatoi. Sen päälle kun vielä nirpistelitte nokkaanne kansalle. Samaan aikaan pokkuroitte rahamiehiä. Olitte silmiin pistävän ylimielisiä. Ei ole unohtunut Matti Vanhaset ja Kanki Kaikkoset. Noh, Kaikkonen hikisesti pääs eduskuntaan.
Silloin kun Keskustan omatkin lipee rivistä ja lähtee Persuja äänestään, on peiliin syytä katsella pitkään ja hartaasti. Oppositiossa on sit enemmän aikaa, kun ei tartte sitä kuuluisaa hallitusvastuuta kantaa.

Eikä kyl kellään vielä hetken nykyisellä hallituspuolueella mitään oikeesti hurrattavaa ole. Kaikki hävis edellisiin vaaleihin verrattuna. Paitsi ruottalaiset. Niil on tasavarma kannatus omiensa joukossa.

Jos kattellaankin asiaa vähemmän perinteiseltä kannalta. Paikkojen menetyksen mukaan. Silloin Keskusta on kirkas ykkönen. Ne 16 paikkaa meni alta veks. Kokoomus on hienosti kakkos sijalla. Niille tuli 6 hävittyä paikkaa. Kolmannen sijan sai Vihreät 5 paikan menetyksellä. Siinä kolmen kärki. Häviäjissä. Kaikki hallituspuolueita. Toivottavasti kokouksissaan ottavat tän viestin ihan oikeasti vakavasti.

Kokoomuksen vaalivoittoa varmasti himmentää tietoisuus, ettei voitto tullut paikkojen lisäksellä. Päinvastoin. Ja et voitto oli tosi pienestä kiinni. Sellasesta parista sadasta äänestä Vaasan vaalipiirissä. Siel kun demarit olis saaneet noi pari sataa ääntä olis SDP ollut eilisen illan voittaja. Kyl nää isot asiat voivat olla hiton pienestä kiinni.

Täs vaalis ei menetettyjen paikkojen laskennassa ole muita voittajia kuin Perussuomalaiset. Lisäystä edustajan mestoihin 34. Voi sisso! Siin on perinteisille kolmelle suurelle nieleskeltävää pidemmäksikin aikaa.

Ulkomaita myöten nyt funtsitaan ja analysoidaan tätä vaalitulosta. Vallankumousvaalit, kirjoitti joku ulkomainen toimittaja. Kuulostaa hyvältä.
Pähkäilevät kuulemma EU:ssa, pystytäänkö Portugalin vakausrahoitukset hyväksymään ilman Suomen eduskunnan myötävaikutusta. Päättelevät, et sellanen suunnitelma B olis ehkä tarpeen.
Jää nähtäväks joutuuko Soini myötymään hallitus neuvotteluissa tästä prinsiipistään saadakseen jotain muuta tärkeäksi katsomaansa läpi. Politiikka kun on kompromisseja. 

Nähtäväksi myös jää muuttuuko nykymeno politiikassa. Muuttuuko mikään oikeasti. Nyt alkaa lupausten lunastaminen. Siihen on neljä vuotta aikaa.

2 kommenttia:

  1. Aivan samaa mietiskelin mielessäni, siis tuota häviämisen laskukaavaa. Kokoomuksen liputus vaalivoitosta pitää sisällään katkeran ytimen. Persujen veret seisauttavba vaalivoitto todella kertoo kansan kyllästyneen poliittiseen kekkalointiin ja paskan puhumiseen sekä siihen, että suurinta osaa kansasta on kohdeltu kuin kapista koiraa. Hyväosaisten joukko on todella häviävän pieni porukka kun verrataan sitä tavalliseen taatelintallaajaan.

    Tulossa ovat mielenkiintoiset ajat. Jos EU pistää Portugalin hätäpaketin liikkeelle ilman Suomen mukana oloa, niin silloin ei Suomi myöskään täyttele konkurssikypsien valtioiden pohjattomia rahakirstuja. Näinkö olisi...?

    VastaaPoista
  2. Pitsit sekaisin: Voih, sun kommentti on menny multa ohite. Mielelläni vastaan aina kaikille.
    Nythän se on valitettavasti nähty, et takaamaan mennään Portugalin lainoja. Ja ainoa todellinen vaalivoittaja on mennossa oppositioon... näin sitä kansaa kuunnellaan.

    VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails