maanantai 15. marraskuuta 2010

Tanssii tähtien kanssa - osa 8

Kolmen parhaan joukkoon pääsemisestä siis kisattiin eilen. Ohjelma alkoi kauniin wienerin tahdissa. Tiedättekös, vaikka kuvioita on wienerissä tasan kolme: oikea ja vasen käännös sekä keskellä tanssilattiaa usein tehtävä nopeasti pyörivä flecker, on tanssi toooosi vaikea. Kun puhutaan kilpatanssi wieneristä ei puhuta pyörimisestä vaan tanssisuuntaa etenevästä vauhdikkaasta liikkeestä. Parin osapuolet ohittavat toisensa läheltä ja ohitettava antaa toiselle tietä. Valsille ominaiset kallistukset tulevat kauniisti näkyviin oikeassa käännöksessä. Vasemassa käännöksessä kyljet ovat tasaisemmat. Nousut ja laskut toteutetaan vahvoilla päkiöillä ja nilkoilla. Notkeita polvia unohtamatta.

Illan wienerissä Jukka loisti hyvällä asennollaan ja sulavalla liikkeellään. Ja mitäs, mieshän teki Saanan kanssa sen fleckerinkin. Ei muuten ole helppo se liike. Voi Jukka sua, kun olet super! Muiden miesoppilaiden asento vaatisi viilaamista. Joonalla pieni etukeno olkalinjassa. Antilla hartialinja korkealla, kaula jää näkymättömiin. Frakin paita, jonka kaulus nousee korkealle yli frakin kaluksen, omalta osaltaan vie niskasta mittaa. Ja kun sitten hartiat ovat ylhäällä, näyttää mies tosiaan kaulattomalta. Lauralla hyvä asento, mutta valssin pehmeys jäi toteutumatta. Pikkasen korkealla ja siksi kovan töksähtävää menoa mun silmään.

No mut sit itse sooloesityksiin.

Pari no. 9 Jukka Rasila - Saana Akiola / foxy / mun pisteet 10

Voi Jukka! Mä fanitan sun asennette, sun kehitystä ja sun esittämistä. Tämä mies haluaa osata. Tanssiasento luontevan näköinen. Upeita päkiä ja kanta-askelia. Mahtavat pitkät askeleet myös miehen mennessä taaksepäin. Toi taaksepäin meno tuppaa aloittelija miehille olemaan hankala. Vakioissa kun pääsääntöisesti mies tanssii eteenpäin ja nainen taakse päin. Jos sitten osat vaihtuvat, alkaa miehen peppu herkästi työntyä taaksepäin ja näyttää että vartalo nojaa naiseen. Näin ei käynnyt Jukalle. Vartalo hienosti pystyssä ja taakse astuva jalka pitkänä askeltamassa. Että oli upeaa katsottavaa. Huokailin ääneen ruudun ääressä ja taputin liveyleisön mukana hienoille yksityiskohdille Jukan tanssissa.
Jukan tunnelatauksen purkautuminen esityksen jälkeen kertoo paljon tehdystä työstä ja onnistumisesta.
Jukka lattoi kyllä riman korkealle illan muille esityksille.

Pari no. 1 Laura Voutilainen - Marko Keränen / foxy / mun pisteet 8

Pikkusievä ja leikkisä tämä esitys. Kuitenkin jotenkin töksyvä tässäkin tanssissa Lauran askellus. Liukuva pehmeä eteneminen joka foxyn kuuluu jäi puuttumaan. Jalkatekniikka oli ihan metsässä Lauralla. Muutaman askeleen näin ja ne olivat ns. flättejä, eli koko jalanpohja laskeutui samaan aikaan lattiaan. Foxyn askelluksessa on aina kanta tai päkiä, joka tavoittaa lattian pinnan ensimmäisenä. Siitä se pehmeys liikkeeseen syntyy. Jäykkää menoa... sanoisin molemmilla parin osapuolilla.
Sen verran Lauran puvusta, että rohkea valinta. Housun lahkeet, vaikka ovat liuhuvat ja laajat paljastavat jalkatyön vahvuudet ja tässä tapauksessa puutteet himpun paremmin kuin perinteinen vakiohame.

Pari no. 4 Joona Puhakka - Sanni Siurua / rumba / 5

Jonnan osaksi tuli tälläkin kertaa edustaa ainoana toista tanssilajia. Ihana, kaunis, tunteellinen, eroottinen rumba. Lattareista mun ehdoton suosikki. Kaunis musiikki ja vartalon jatkuva liike tekevät tanssista ihanan ja vaikean. Vartalon liikkeen tulee täyttää hitaan musiikin kaikki hetket. Silloinkin kun jalat eivät tee mitään.
Ns. askelten juuruttaminen on lattareissa tärkeää. Tanssi on vahvasti lattiaa vasten jaloista, kuitenkin vartalo kannateltu ja elastinen. Jos juurrutus jää pois, ollaan korkealla ja heiveröisen näköisiä. Tasapainon  kanssa tulee ongelmia. Näitä asioita pohdiskelin Joonan tanssia katsellessani. Hentoa, varovaista menoa. Vaikka Sanni teki upeasti töitä, näytti Joona siltä, ettei tiennyt, mitä tuolle kuumalle böönalle pitäisi tehdä. Kuin pikkupoika aikuisen naisen kanssa tanssimassa. Kovin vaisu, kiltti, kesy tää veto.

Pari no. 7 Antti Tuisku - Anna-Liisa Bergström / foxy / mun pisteet 7

Upean nousukauden jälkeen Antin esitykset ovat hieman hiipuneet. Antin hartialinja, olkavarsien kannattelu on silmiin pistävän jäykkä. Se tekee tanssiesityksestä tukkoisen vaikutelman, vaikka jalat käyvät kuin väkkyrät. Harmi vain, ettei tässä tanssissa olis tarvinnut kiirehtiä. Tarkasta rytmiin tanssimisesta olen Anttia useamman kerran kiitellyt. Nyt on sanottava, että kiirettä piti ja näytti kuin olisivat molemmat olleet aika ajoin etutahdissa. Liian aikaisin perillä edellisen askeleen kanssa. Nousut ja laskut jäivät vähäisiksi. Pitää ensin laskeutua, jotta voi sitten nousta. Sitä en Antin tanssissa nähnyt riittävästi.

Illan ehdoton onnistuja, huippu hienon katsojakokemuksen antanut Jukka on ykkönen. Muut tulevat kohtalaisen kaukana perässä.
Juu, Joona oli munkin pudostuslistalla. Niinkuin muidenkin katsojien.

2 kommenttia:

  1. Jukka, oi Jukka... Minkä elämyksen järjestitkään meille katsojille! <3

    VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails