sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Tanssii tähtien kanssa - osa 6

Saanks mä hei sanoo. Huh, huh! Olipas kisailta. Mä en siis kerta kaikkiaan ymmärrä mun "kollegatuomareita" tuol paikan päällä. Mistä ne repii arvionsa, jotka jatkavat - saaks kerran vielä sanoa - erikoisen epäreilua linjaansa. Ohjaileeko tuotantoyhtiö tuomareiden kommenteja? Laitetaanko heille sanat suuhun? Mitä sillä saavutettais? No esmes ohjailtais äänestäjiä. Puhelimen käyttäjiä. Rahan kirstuun kilauttajia. Vai mikä on, kun mä en parhaallakaan tahdollani löydä sanomista sellaisesta, mistä oikeat tuomarit märmättää ja toisin päin. Se, mitä ne siellä kehuu, ei näytä mun silmään välttämättä hyvälle ollenkaan. Jestas sentään?

No oli miten oli. Tässä meikä lataa omat arvionsa. Näitä ei kukaan - en edes minä - ohjaile taloudellisen hyödyn maksimoimiseksi.

Pari no. 1 Laura Voutilainen - Marko Keränen / hidas valssi / mun pisteet 7

Joku tässä mätti. Tunnelma ei saavuttanut kotisohvalla istuvaa. Selkeää menoa, mutta niin simppeliä, et Lauran taidoilla olis voinut vähän vaikeusastetta nostaa. Mä en nähnyt herkkyyttä, vaan enemmänkin jonkinlaisen lukon Lauran kasvoissa ja koko olemuksessa. Plussaa annan Lauralle upeista kantakäännöksistä, jotka ovat oikeesti vaikeita. Samoin pivoteissa, vaikeita nekin, Laura pysyi hyvin mukana. Pikkasen vartalot erkaantuivat ja se sai Lauran välillä näyttämään kumman pömppömahalle. Kaunista swayta tai valssille ominaista swingiä ei tullut esiin.

Pari no. 5 Nasima Razmyar - Jani Rasimus / hidas valssi / mun pisteet 6

Epävarma ja varovainen. Jäykkä selkä ja vaikean oloinen pään asento häiritsivät. Kovin korkealla Nasima tanssi. Syvät laskut ja niiden jälkeen taas pehmeät nousut ovat valssille ominaista. Niitä en juurikaan nähnyt. Kaunis hymy ja innostunut asenne tällä oppilaalla.

Pari no. 4 Joona Puhakka - Sanni Siurua / cha-cha / mun pisteet 6

Voihan pakarat! Ne Joonalla liikku lattareiden vaatimalla tavalla. Tosin miehen keikkuvista pakaroista ollaan kilpatanssipuolellakin hiukka eri mielisiä. Siis, kuinka paljon miehen lantio saa vispata, ettei mennä naisen rooliin. Noh, mut mä en nyt sit millään nähnyt niitä asioita Joonan tanssissa, joista paikalla olleet tuomarit häntä kiittelivät. Irrottelu jäi pakaroiden heiluttelun asteelle, muuten mun silmään jäykkää menoa. Rytmistä on Joonaan kiittäminen. Sen mies hallitsee melkoisen hyvin (siltä osin kun tv:stä pystyy näkemään)

Pari no. 6 Jethro Rostedt - Susa Matson / cha-cha / mun pisteet 2

Suustaan sutjakka mies on tanssissa totinen jöpökkä. On se tietty jännää tanssia live yleisön edessä - ymmärrän. Jethron eduksi sanon kahden viimeisimmän tanssin osalta, et yrittämistä oli havaittavissa ja se on kyl ilahduttavaa. Tämä cha-cha nyt vaan oli trampatitrallaa vaan. Mun puolesta vois alkaa Jethron kotimatka.

Pari no. 9 Jukka Rasila - Saana Akiola / hidas valssi / mun pisteet 9

Että mä tykkään Jukan asenteesta. Mies on niin tosissaan ja sen näkee tanssista myös. Asento kohtalaisen hyvä. Hurjat, pitkät pivot-sarjat Saana oli koreografiaan tällännyt. Moni olis niihin hyytynyt, mut Jukka selvis hyvin. Mitä nyt hartiat vähän pyrki nousemaan ja vartalon ote erkani. Mut kaikkinensa tyylikäs suoritus miesoppilaalta. Upeaa liikettä. Näin jo hyvää laajuutta osassa asentoja.
Voi Jukka kun sulla oli kaunis lempeä hymy siellä esityksen puolivälissä. Anna sen valaista meitä kaikkia tulevissa tansseissasikin.

Pari no. 7 Antti Tuisku - Anna-Liisa Bergström / hidas valssi / mun pisteet 9

Herkkä ja kaunis kokonaisuus. Keskittyvä ja levollinen. Tyyni ja tunteellinen. Ilo silmälle tämän parin yhteistyö. Antin vakioasento sen kuin paranee. Noh, hartiat. Ne on vaikeat pitää hallitusti alhaalla. Rytmissä ei ollut mun silmään mitään vikaa. Tämän esityksen tunnelma tavoitti varmasti kaikki takariviä myöten.

Ja huom! Sanon taas kerran että miesoppilaan osa tässä kilpailussa on kovempi kuin naisen. Se johtuu paritanssin luonteesta. Mies on se joka vie. Jonka on osattava viedä. Viennin opettelu vie vuosia, silloin kun paritanssin opiskelu aloitetaan ihan alusta.

Mun suosikeiksi tämän illan esitysten perusteella nousivat Jukka ja Antti. Onnittelut teille onnituneista esityksistä ja oman tanssitaitonne upeasta kehityksestä.

Jehtro -  kiitos vaan ja hyvää kotimatkaa.
Näyttivät muutkin katsojat vihdoin olleen samaa mieltä.

4 kommenttia:

 1. Onko sulla tanssijatausta..? Vai tanssitko nykyäänkin..? Mietin vaan, kun tunnet niin hyvin kaikki tanssitermit.
  Jukka on loistavalla asenteella liikkeellä. Ihan ykkönen! Oli se kyllä onni, että Jethro päästettiin kotiin...

  VastaaPoista
 2. Anu: Joo on mulla tanssitaustaa ja harrastan tanssia puolityökseni, jos ajan käyttöä ajatellaan. Kilpatanssi on mun laji, lattarit ja vakiot. Treenaan 5-6 kertaa viikossa 2-4 tuntia/treenikerta ja käyn kilpailuissa pitkin poikin Suomea.
  Jukan asenteesta tykkään minäkin kovasti. Alusta asti on ollut selvää, että mies on tosissaan tämän kisan kanssa. Tavoitteena oppia tanssimaan.
  Meikä vihertää kateudesta kun ajattelee tähtioppilaita ja sitä yksityisopetusta, jota saavat päivittäin. Oikeassa elämässä valmentajan tunnit maksavat 50-60 euroa/60min. Yksäreitä on otettava viikottain, vähintäin joka toinen viikko, jos meinaa lajissa oikeasti kehittyä. Sen lisäksi ovat ohjatut ryhmätunnit ja ns. vapaaharjoittelu, jossa pari keskenään hioo valventajalta saatuja oppeja. Kisamatkat maksavat. Kilpailuasut ovat erittäin kalliita. Ne teetetään mittatilaustyönä tanssiasuihin erikoistuneella ompelijalla. Miehen frakit teetetään asiaan perehtyneillä räätäteillä. Tanssikengät maksavat n. 100 euroa/pari. Kenkiä kuluu ihan sikana tässä lajissa.
  Kisapäivänä meikin tekoon ja hiusten laittoon menee sellaset pari tuntia. Herätys on jossain neljän, viiden aikaan aamuyöstä ja siitä sit alat laittaa itseäs kuntoon.
  Täs ohjelmassa oppilaat saa kaiken ton ihan ilmaiseksi. Palkkaa vielä päälle sen mukaan kuinka pitkään kisassa mukana ovat.
  Olisin onnesta soikea jos saisin ton kaiken saman :)

  VastaaPoista
 3. Tuo "kaikkea kommentoin vaik en mistään mitään tiedä" ei siis pidä paikkaansa ainakaan tässä asiassa. ;)
  Kiva, kun kerroit harrastuksestasi/työstäsi. :)

  Tässä odottelen eilisen ohjelman arvosteluasi....

  VastaaPoista
 4. Anu: Jep :D omat pikku osaamisalueensa itse kullakin. Mulla se on tää tanssihomma.

  VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails