lauantai 2. lokakuuta 2010

Monenlaista yrittämistä

Viikko menikin sellasilla vauhdeilla, etten ehtinyt pohtimaan maan menoa. Kaikenlaista "pientä" uutista silmiini osui ja jäi muhimaan.

Päällimmäisenä nyt sit toi Jonkkan ja Vanhasen puheiden ristiriitaisuus. Nyt ei selvää saada, kumman totuus pitää yhtä oikean totuuden kanssa. Hei siellä perustuslakivaliokunnassa! Saanks mä auttaa? Ku tääl maan tasolla ihan rivimiehille ja -naisille on toistuvasti, joka kerran ja aina kerrottu Matin unohtaneen, mitä on tehnyt / sanonut / sopinut  /saannut. Ni, voisko siitä päätellä, ettei Matin puheisiin nyt kertakaikkiaan voi luottaa. Jonkkaa en tunne yhtään, mut miehestä ei julkisuuteen asti ole vuotanut mitään vastaavaa.
Antakaa nyt hyvät ihmiset selvitystyö poliisille. Niil on keinot saada Mattikin muistamaan. Ne kun tekee noita selvitys ja kuulusteluhommia ihan työkseen. Poliisilla kun on vielä talousrikostenkin selvittelyyn hyvä kokemus ja osaaminen. Ja ovat haastatelleet muitakin poliitikkoja.
Kattokaas kun se Matti on teidän duunikaveri ja kamu muutenkin, ni kauheen vaikee teidän on asiaa ratkaista. Pääsisitte omiin hommiinne ja saisitte huokaista helpotuksesta.

                                                 ***************************

Tossa viikolla joku päivä oli Hesarissa uutinen Espanjasta. Siellä on menty kaduille osoittamaan mieltä syystä että espanjalaisten virkamiesten palkkoja meinataan laskea. Hyvä! Noin sitä pitää. Ei purematta niellä kaikkea mitä ylhäältä sanotaan. Tyhmille päätöksille buuataan. Päättäjiä vaaditaan vastuuseen tekosistaan. Sellasta suuren maailman tyyliä.
No kuinkas tääl Suomessa? Mä siteeraan yhtä ulkomaalaista, joka on asunut Suomessa sellaset parikyt vuotta. Se on seurannu meidän touhuja siis aika pitkään. Tullessaan Suomeen oli jo aikuinen. Et perspektiiviiä löytyy Suomen rajojen ulkopuolellekin.
Kaveri funtsi kerran, et on se kumma kun muualla läntisessä maailmassa on huonot ajat ja kansalta vaaditaan mahdottomia, menee kansa kadulle osoittamaan mieltään. Vaativat päättäjien päitä vadille. Pitävät yhtä ja näyttävät voimansa. Mut kun Suomessa on kovat ajat ja tehdään vääriä päätöksiä, jotka heikentävät kansan asemaa, vetäytyvät ihmiset omiin poteroihinsa ja päätyvät itsemurhiin.
Voiks tota paremmin kuvata? Tollasia me ollaan. Herran pelkosia.

                                                ****************************

Noh, meillä ei palkkoja lasketa. Ainakaan eduskunnassa. Auttovat sit itsensä palkkakuopistaan sellasella 6 prossan kokonaispalkan nousulla. Yks korotus jo tällä vaalikaudella täs syksyllä ja sit vaalien jälkeen loput korotukset. Niiden palkoissa toi 6% on satoja euroja/edustaja.
Samaan aikaa kun nää Suomen kansan elätit noin vaan nostelee palkkojaan ne miettii, et mitä vois vielä tavallisen ihmisen tyhjästä nyhjästä. Oisko viel jotain, mitä ei enää annettaiskaan julkisena palveluna vaan päästettäis yksityisyrittäjät viemään loputkin pieni palkkaisten rahoista. Tai jos vaikka veroja kiristäis, ni kilisis valtion kassaa enemmän rahaa. Niistä sais sit taas kivat korotukset omiin palkkoihin. Ja autella muuta maailmaa niiden rahavaikeuksissa.

                                                ****************************

Poliisi on napannut romanialaisen rosvojoukon kiinni. Ovat tääl pääkaupunkiseudulla putsailleet ihmisten kämppiä tosi ahkerasti. Nää on nyt sitä samaa porukkaa kun ne kerjäläiset tuol keskustan kaduilla. Ja Kalasatamassa. Näitä joita niin kovasti jotkut haluais hyysää.
No kuiteskin. Kun näitä ryöstäjiä on tulkkien kanssa kuulusteltu ( tulkkien palkat on muuten satoja euroja / tulkkaus ajasta riippuen. Sekin me suomalaiset maksetaan. ) ni nää poloiset on kertonut, et pakko on ollut ryöstellä, kun oikeita duuneja ei ole saatu!!! Työnantajat / rekrytoijat hei! Kuin monta romanialaista on käynny teiltä töitä kysymässä? Se on kuulkaa nyt teidän syy, et miesraukat joutuu ihmisten koteja putsaileen rahaksi muutettavasta omaisuudesta. Kun ette antaneet töitä näille ahkerille ihmisille. Ahkeria ja yrittelijäitä kun ilmiselvästi ovat. Ryöstöjen määrästä päätellen.

Kun ihminen töppää ja jää siitä kiinni, niin mikään ei mua riso enempää, kuin et vieritetään vastuu omasta teosta muille. Tää kun on niin tätä nykymeininkiä. Meillä suomalaisillakin.

                                                 *****************************

Sil viisiin. Ja nyt mul alkaa kuulkaa valmistatuminen tämän illan tupareihin... no, naiset ainakin ymmärtää, et juhliin pitää valmistautua rauhassa ja huolella. Aion olla viimeisiä, joita talutetaan taksiin juhlien päätyttyä joskus aamuyöstä.
Jos voimia on ja jaksan huomenna istua, kerron mun uudesta aluevaltauksesta. Sen eteen olenkin pitänyt itseni kanssa helkutinmoisen henkisen painin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails