lauantai 18. syyskuuta 2010

Mattia naurattaa

Okei! Oikeuskansleri on sanansa sanonut. Vaalirahakohu on saanut uuden tervetulleen käänteensä. Vanhasen Matti näyttää olleen - oikeuskanslerin mielestä - esteellinen pääministerinä toimiessaan. Tuli kato vähän avustuksia myönnettyä valtion varoista säätiölle, jonka hommissa Matti on ollut sellaset parikyt vuotta.

No eihän Matti omasta mielestään mitenkään voinnut tietää, et onks se esteellinen tommosia päättämään. Vaik sama säätiö on jaellut rahaa Keskusta puolueelle ja Matille ittelleen tuhansia ja tuhansia euroa. Eihän mies parka mitenkään voi muistaa kaikkia luottamustehtäviä ja säätiöiden hallituksia, joissa istuu. Kansanedustajilla kun näyttää noita muitakin vastuullisia hommia - kuin vain kansan edustaminen - olevan ihan pilvin pimein. Monenlaista puuhaa ja duunia, pitämään kiireisenä. Ja kaikista vielä liksaa nostetaan pienen kansanedustajan / ministerin palkan lisäksi.

Näyttää entistä selvemmältä, et Matti on ottanut "maan tavan" silleen tosissaan. Tarkoittaa, et laki ei koske ministeriä. On vaan helvetisti oikeuksia, muttei ensimmäistäkään velvollisuutta. Eikä mistään tartte vastuuta kantaa. Missä muussa duunissa, eduskuntaa lukuunottamatta, tollanen onnistuis? Mä tarkotan työntekijä tasolla. Johtoportaissa kun tuppaa kaikenlaista suhmuumista oleen. Verojen ja lakien kiertoa. Ja jos sit firman asiat menee puihin ja johto vaihdetaan, niin erotetun/eronneen bomsan tilille tällätään rahaa niin, et tiliotteen saldosarakkeesta tila loppuu pitkän numerosarjan takia.

No vielä tohon Mattiin. Miten vastenmieliseltä sen esiintyminen toimittajien piirittämänä näytti tässä toissa iltana uutisissa. Esitti silmiinpistävän huoletonta nojatessaan kyynärsauvaansa Suomen perheyritysten liiton toimiston oven edessä. Noh, jalka näyttää kengästä päätellen operoidun, mutta todellinen syy miehen vetäytymiseen pääministerin ja kansanedustajan tehtävistä alkaa valjeta. Tuleva, mahdollinen valtakunnanoikeushan se on. Matti päätti ottaa ritolat eduskunnasta ja pestautua hommiin siviilipuolelle, ennen kuin asia saavuttaa päivänvalon. Arvatkaa, onko Matti tehnyt hyvät sopimukset mahdollisista erorahoista Perheyritysten liiton kanssa. Mä ainakin arvaan, et on. Tiesköhän Matin palkkaava osapuoli, mitä tulossa on? Kertoikohan Matti tulevasta mahdollisesta oikeusistunnosta. Ja taas meikä arvaa, ettei kertonut. Meinaan kun toi Matti Vanhanen ei ole oikein antanut missään vaiheessa itsestään luotettavaa kuvaa.

Mitä Matin toimintaan ja aikaan saannoksiin pääministerinä tulee, niin mä en muista muita kuin pressalta lautasen pois ottaminen EU-kokouksista ja Valion maidon saaminen takas S-ketjun kauppoihin.
Toivottavasti oot uudelle työnantajallesi hyödyllisempi kuin Suomen kansalle.

Eilisten iltapäivälehtien lööppien kuvissa Matti Vanhanen nauraa niin et kitapurje lepattaa. Tää kaikki näyttää olevan sille ylimieliselle äijälle viihdettä. Ei se mitään Matti. Naura vaan. Sehän kuulemma pidentää ikää.

Mitä veikkaatte? Nostetaanko Matti Vanhasta vastaan syyte ja viedäänkö asia valtakunnanoikeuteen? Onko eduskunnan perustuslakivaliokunta riippumaton päättämään asiasta? Porukka kun on sitä samaa "maan tapaa" noudattavaa eliittiä. Tää "maan tapa" kun näyttää olevan niin syvällä meidän poliittisessa elämässä ja sen toimijoissa, et luulen valtaosan Arkadianmäellä olevan siinä mukana?
Luotanko meidän poliitikkoihin? No en!

Muuten, missä muussa duunipaikkassa Suomen maassa duunikaverit saa päättää joutuuko niiden työkaveri oikeuteen???

Mut siitä huolimatta, näillä tiedoilla mitä julkisuuteen on annettu, olisin liputtamassa oikeuteen menon puolesta. Tää meinaan on nyt niiiiin iso juttu, ettei poliitikoilla taida olla uskallusta äänestää asiassa nou. Jos perustuslakivaliokunta pyytää valtakunnnansyyttäjää käynnistämään esitutkinnan. Ja jos esitutkinnan perusteella esitetään eduskunnalla äänestettäväksi nostetaanko syyte. Kansanedustajat kun ovat nyt selkä seinää vasten. Kahden tulen välissä. Toisaalla hyvä veli / hyvä sisko systeemit ja toisaalla vaalit.
Niin, kun noi eduskuntavaalit tossa kevät talvella ovat edessä. Silloin pitäis jokaisen seuraavaa neljän vuoden pestiä haluavan kansaedustajan olla niin mielin kielin meille päin. Kahvia ja pullaa ja smool toolkia kansan kanssa. Siin on kyl paha paikka, jos Matti päästetään kuin koira veräjästä.

Jos kuitenkin käy toisin ja Matti pääsee tästä ahdingosta ilman syytettä, on tällä kuitenkin ilmaa puhdistava vaikutus. Luulen, et tämän jälkeen poliittisissa piireissä tota "maan tapaa" mietitään ihan uudelta kantilta.
Et maan tapa jatkossa oliskin sellanen, et omaa virka-asemaansa ei nyt vaan kertakaikkiaan voi eikä saa käyttää väärin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails