torstai 23. syyskuuta 2010

Voi Paula, Paula

Kuuntelin eilen uutisia ja kattelin keskustalaisen ympäristöminiteri Paula Lehtomäen kauhistelua poliitikko parkojen kohtelusta. Teki ne niin tai näin, niin lokaa kuulemma saavat niskaansa. Nyt vois hei kaikki tohon korruptioon - eiku sehän on se maa tapaan sortuneet mennä jonnekin peilin eteen kattoon, et missä vika. Se kun siel vastapäätä. Se vika.

Lehtomäki koitti pää kalleellaan selitellä olleensa omaehtoisen avoin ja ilmoittaneensa siitä syystä perheensä merkittävät osakesijoitukset Talvivaara kaivokseen. Voi höppä pöppä sanon minä!
Kyl se kuule Paula nyt näyttää siltä, et taisit säikähtää selvitystä Vanhasen Matin esteellisyydestä pääministerinä toimiessaan. Muutaman yön nukuttuas päätit antaa eduskunnalle selvityksen näistä perheesi osakeasioista ja aattelit varmaan, et se on sillä selvä. Niinkus tapana on ollut. Eduskunnassa kun kaikki on samassa veneessä. Siel kaikki kansanedustajien ja ministerien mokat ymmärretään parhain päin. Mitä nyt oppositio koittaa jotain piipittää. Mut siitä ei kukaan siel salissa välitä.

Jos Lehtomäki ihan oikeasti olis halunnut olla avoin, olis tää asia kerrottu jo silloin alkuvuodesta, kun osakkeita ostettiin Lehtomäen perheeseen. Eiks niin? Eikä vasta nyt kun yks ja toinen ministeri ja kansanedustaja pissii housuihinsa miettiessään, miten erilaisista ilmoittamatta jääneistä kytköksistä saattaa jäädä vielä kiinni.

Täs on muutama jännä seikka, jotka mua alkoi askarruttaa. No ensinnäkin toi Talvivaara, ni sehän sijaitsee Lehtomäen vaalipiirissä Kainuussa. Osoittaa kotipaikkarakkautta ostaa tuntuva osakesalkku just sieltä tutuilta kulmilta. No toinen asia joka hämää on se, et ympäristöministeri tai siis hänen perheen jäsenet sijoittavat rahaa kaivostoimintaan, joka on melkoinen rasite luonnolle. Mua ihmetyttää kans se, et Talvivaarassa halutaan ottaa talteen uraania. No ei se yksistään mikään ihme ole. Kallista tavaraahan se on, toi uraani. Sitä on kiva kaupata. Mut kun se on tän maan hallitus joka päättää, saaks kaivos ottaa uraanit talteen ja siel hallituksesta se Paulakin istuu. Kaiken kukkuraksi kun toi Talvivaara on pörssiyhtiö, ni päättelen siitä et jos uraanin talteen ottamiseen saa luvan, alkaa varmaan pörssikurssit kohisten nousta. Ja mitäs siitä muuta seuraa kuin omistajille lihavia osakepotteja. Ja kylhän Lehtomäki lastensa huoltajana (oletan, et on huoltaja) on täysin vastuussa lastensa omaisuudesta ja sen hoidosta lasten ollessa alaikäisiä.

Kuinkas tää mun funtsailu päättyi ministerin perheen rahaa pursuaviin taskuihin?
Eikös kautta aikain ole ollut tapana laittaa varallisuutta turvaan puolison, lasten, sukulaisten tileille? Et jos karhuumaan aletaan jotain takaisin, ei omalla tilillä ookaan mitään...
Maalikkona kun tätä katselee, niin onhan täs kaikki emmeet vilppiin, vilunkiin ja erityisesti oman edun ajamiseen. Tai siis perheenjäsenten osakkeiden tuoton lisäämiseen.

Niin et Paula, onks ihme jos sulle ei hurrata ja sun tarkoitusperiä ihan pikkiriikkisen epäillään?

Ei tästä Keskustapuolueen maine rehtinä puolueena kasva. Matti Vanhasen rooli pääministerinä ollessaan rahan jakajana ja saajana on tarkastelun alla. Matilla on osoittautunut olevan huono muisti ja huonot hoksottimet - tarkoittaa tavalliselle kansalaiselle valehtelua - mitä tulee tekojensa muisteluun ja siihen, et olis pitäny jäävätä itsensä oikeissa paikoissa.
Nykyinen Keskustan johto ei suurista lupauksistaan huolimatta ole mitään uutta avointa alkua saannut aikaiseksi. Mari Kiviniemi kieltäytyy kertomasta omasta vaalirahoituksestaan tarkemmin. Puolueen uusi sihteeri Timo Laaninen puolustelee Mattia kolmen sekunnin virheestä. Tarkoittaakohan Laaninen, ettei noin  pienestä pikavipistä - eiku siis pikavirheestä nyt tarttis näin isoa meteliä nostaa. Et ihan valtakunnan oikeuteen poloista laittaa?

Helvetti kun tää on niin turhauttavaa. Lukea noista Arkadianmäen rosvoista. Onks niistä yksikään mun yhden tärkeän äänen arvoinen ens kevään vaaleissa? Tai haluuks mä auttaa omalla äänelläni sinne ketään uutta rosvoilemaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails