lauantai 4. syyskuuta 2010

Langennut mies - taas kerran

Juhlat on juhlittu. Paluu arkeen edessä. Kankkusen kourima pääni sai jyskytykselleen lisäpontta kun availin tossa aamusta Hesarin. Siel on juttuu tästä meidän velikullasta. Kanervan Ilkasta. Tästä ikuisesta teinipojasta, joka ei sit millään pysy erossa naisista ja tuhmista jutuista. Nyt sitä veijaria sit epäillään lahjusten vastaanotosta. Asia on mennyt syyteharkintaan.
Hei, oottekste te pysyny laskuissa mukana, kuin moni poliitikko on samasta asiasta täs vuoden parin sisään kärähtänyt? Tai ainakin ollu epäiltynä. Multa on menny laskut sekaisin ajat sitten.

Tää Ilen lahjusten vastaanottoepäily liittyy sen 60-vuotisbileisiin pari vuotta sitten. Juhlia vietettiin päivä tolkulla Turun Caribiassa ja mukana oli sellaset pari tuhatta - siis 2000 - vierasta. Jumakaut mikä häppening se on ollu. Tollasesta tulee kyl iso lasku. Mut Ilkalla on suhteita ja kavereita. Nyt sit epäillään et konkkaan mennyt Nova Kiinteistökehitys olis jeesannut juhlia sellasella 17.000 eurolla. Sillä jo muutamat skumpat ja suolapalat hommaa. Eikä ihme, et firma on konkkaan menny. Rahaa kun näyttää jaellun sinne sun tänne. Useimmiten sinne poliitikoille.

Just kun luulen kuulleeni ja lukeneeni kaiken meidän pervo-korruptoituneista poliitikoista ja ettei mua enää mikään liikauta tolla rintamalla, niin taas uus paljastus saa suun loksahtamaan auki. Tavallinen ihminen kun ei millään tahdo ymmärtää noiden poliitikkojen härskiyttä. Ne elää ihan omaa elämäänsä, omassa sfäärissään. Ja mikä pelottavinta. Tää kaiken yläpuolella itseään pitävä porukka päättää kuinka tääl asiat hoidetaan. Päätää siis kansan asioista, asioista joista ne ite ei ollenkaan ole tietoisia.
Kun nimittäin ne poliitikot ovat laittaneet lait ja asetukset pitämään kansan kaidalla tiellä. Ja viel on kirjattu sanktiotkin, jotka seuraa lakien rikkomisesta. Mut ku nää pykälät ei sit ollenkaan hipasekkaan näitä lakien laatijoita itseään. Kuin voi olla tollasta? Ylimielisyyttä ja oman aseman väärinkäyttöö.
Mun ihmettely voi kuulostaa naivilta. Mut mä oonkin se tavallinen rivimies, jonka kuuluu noudattaa lakeja. Se opetettiin mulle jo lapsuuden kodissa.

No vielä ihan pikkasen matkaa tosta Ile-poitsusta. On se viikari. Sotkusta toiseen sähläävä. Ei ota opikseen. Vaan luottaa charmiinsa. Noh, se säpinä Johanna Tukiaisen kanssa pudotti miehen ulkoministerin pestistä. Mut onks sen muuten tarvinnut "maksaa" kolttosistaan. Keväällä tuli julki Ilkan olleen sipinä, supina tuulella Facebookissa. Kohteena 16-vuotias tyttö!
Kun jutusta tuli julkinen, kilautti Ile Ilta-Sanomiin toimittajalle, joka tekas nyyhkyjutun siitä kuinka tää keikari-pervo on nyt vihdoin ymmärtänyt tarvitsevansa apua tähän naisten perässä juoksemiseen. Oli ihan terapeuttikin valmiiksi kuulemma katsottu.

Vuodesta toiseen Kanervan "virallinen" naisystävä Elina Kiikko on seisonut heikon, naisiin kompastuvan miehensä rinnalla. Tai kuin sen nyt ottaa. Saksassahan se nykyään asuu. Tää Elina. Vai oliks se Saksa? Noh jossain Euroopassa kuitenkin, sopivan välimatkan päässä. Ei vissiin kehtaa samalla maankamaralla Ilkkansa kanssa kulkee. Mut aina rientää tukemaan ryvettynytta miestä. Niin kuulemma keväälläkin Iltiksen mukaan kävi.

Tämän viikonlopun Ilta-Sanomissa onkin sitten taas Ilkka otsikoissa tyyliin "Käsi sydämellä". Varmaankin tilittämässä uusia paljastuksia, joita miehen jäljiltä on esiin tullut (en oo juttua lukenut, mut arvaus on tämä). Kuvassa Ilkan pää on sopivasti katsojasta katsottuna vasemmalle kallellaan. Se on media-asiantuntijoiden mukaan myönteisin asento kuvissa, kun haluaa herättää mielikuvaa luotettavasta, avoimesta, sympaattisesta ihmisestä.

Olkaa varovaisia jos juttua luette. Olen nimittäin kerran ollut tilaisuudessa, jossa Ilkka Kanerva oli puhujana. Silloin vielä ulkoministeri ja puhe oli siitä näkökulmasta. Mies puhui puolitoista tuntia ilman ensimmäistäkään muistilappua sujuvasti, asiantuntevasti, hauskasti ja luotettavan oloisesti.

Niin et olkaa hereillä. Se mies saa kaikki tekosensa anteeksi puhumalla. Kaiken se myöntää ja apua pyytää. Mut meno ei muutu miksikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails