maanantai 16. elokuuta 2010

Miljoonamiehet ja mistä hyvästä??

Nyt sanon, mitä oikeesti tarkoitan: Voi helvetin, saatana, perkele!

Ja kiitos kysymästä, eka duunipäivä oli niiiiin syvältä. Mut ei siitä sen enempää. Yritän saada itseni töiden osalta rauhoittumaan, ennen ensi viikon kehityskeskestelua bomsan kanssa. Kattelin tänään sitä satasivuista - no melkein ainakin - kehityskeskusteluun liittyvää monistepinoa, joka mun pitäis käydä läpi ja kirjata siihen menneet, nykyiset ja tulevat näkymäni omaan työhöni. Mieluiten tunkisin sen takkaan - jos mulla sellainen olis - ja tuikkaisin tuleen. Meinaan sen nivaskan täyttäminen ja läpikäyminen pomon kanssa ajaa saman asian. Helkkarin mitään sanomatonta soopaa. Kehityskeskustelut meinaan. Noh, saahan pomo taas yhden täpän omiin johtamisen laadullisiin tavoitteisiinsa. Kun täppiä on yhtä monta kuin on alaista, voi dirika olla tyytyväinen. Tilastot on kuosissa. Määrähän tunnetusti korvaa laadun - työelämässä.

Samaan helkkarinmoiseen hatutukseen laitetaan nyt mun yks suuri ihmetyksen aihe. Joidenkin urheilijoiden palkat. Ei saakeli!

Luin viikonloppuna loman aikaisia uutisia ja siellä muiden tärkeiden uutisten joukossa oli oikein isoilla otsikoilla jääkiekkoilija Mikko Koivun tekemä, olikse nyt seitsemän vuoden, sopimus Pohjois-Amerikan rahakaukaloihin. Voi pieksut sentään! Piti oikein rauhassa tavata kaikki nollat, jotka olivat kolminumeroisen luvun perässä. Mies tienaa tulevina vuosina satoja miljoonia. Täh!?! Kattelin vähän taulukoita ja suomalaisista jääkiekkoilijoista löytyy muitakin miljoonamiehiä. Ja olihan siel Kimi Räikkönen, entinen formulakuski ihan kivoissa palkoissa.

Oonko kateellinen? Joo oon. En niinkään itse rahasta vaan siitä et nää kaverit saa tehdä mieleistään duunii saakelinmoisilla palkoilla. Kattokaas kun mä saan kans tehdä mieleistäni duunii mut pienellä rupisella promillen puolikkaalla noiden jätkien palkoista. Okei mä liiottelen. Kundien palkoista promillen puolikaskin on enemmän kuin mitä tienaan koko työurani aikana.

Miks helkkarissa lukiovuosina käydyissä ammatinvalintatesteissä ei kukaan mulle kertonu, mitä duunii kannattais alkaa tekeen?

Ja sit ihan asian ytimeen. Mitä ihmettä maailmankaikkeuden kannalta merkittävää nää miljoonamiehet tekee? Polkee kiekon perässä ja ajaa ympyrää. Hei, mitä välii? Oikeesti. Miten ne voi tienata järkyttäviä summia rahaa?

Joo, joo ne osa suurta kokonaisuutta. Itse asiassa pelinappuloita vielä paljon suurempien markkinavoimien pelilaudoilla.

Ja kuinka helvetin paljon niiden isännät tienaa? Niissä summissa onkin sit nollia niin paljon, et meikä sekoo laskuissa.

On se niin paskamaista. Olla kärttynen pieni palkkainen duunari.
Helvetti, alko päätäkin särkee...

3 kommenttia:

 1. Osuit asian ytimeen. Eikä kiekkoilijoiden pomojen palkkoja kannata edes yrittää ajatella, siitä se pää kipeäksi vasta tuleekin. Kyllä köyhää kiukuttaa. ;( Pitää yrittää aatella, että moni tekee duunia, jota _inhoaa_ ja "saa" siitä surkeaa palkkaa. Toisilla sentään on mahdollisuus tehdä työtä mistä tykkää.

  Pitiköhän tuonkin muka lohduttaa..

  VastaaPoista
 2. Leena kirjoitti:

  kiitos taas napakasta aloituksesta, ei oo mennyt loma hukkaan....

  Aikas monta kertaa on tullut itsekin taivasteltuja näiden urheijoiden(miesten) palkkoja. Okei, joutuuhan ne tekee paljon duunia, ennen kuin ne tohon asemaan ja noille palkoille pääsee, mutta silti: summat ovat täysin käsittämättömiä! Jos naisen euro on 80 senttiä, paljonkohan naisurheilijan miljoona on tai sata miljoonaa...?

  Niin ja se seuraava kesäloma on JO 11 kuukauden kuluttua.....

  VastaaPoista
 3. wind-up toy: Joo, kiekkopiirit tuol Atlantin takana on sen verta suurta bisnestä, ettei tällainen tavallinen euron pyörittäjä niiden liksoja ymmärrä.
  Kuule lohdutuksen sanat aina lämmittävät mieltä. Kiitos :)

  Leena: Kiitti palautteesta. Potutti niin penteleesti. Silloin mulla sanat sinkoilee :)
  Samoja loma-ajan uutisia kun lueskelin, pisti silmään juttu Sari Multalasta. Siitä purjehduksen MM-naisesta. Sen kilpailuvuoden budjetti kuulemma on 100.000 euroa, josta se itse kerää suurimman osan. Käy sponsoreiden kissan ristijäisissä ja muissa häppeningeissä, et jonkun lantin sais. En sit tiedä, kuinka paljon täs on naisurheilijan kurjuutta ja kuinka paljon asia on kiinni lajista. Mut eroa on jääkiekkoilijoiden rahoihin sellaset muutamat valovuodet.

  VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails