perjantai 4. kesäkuuta 2010

Mikä saa ihmiset kadulle?

Tääl on vedetty lonkkaa. Tarkottaa, et ajatus on ollut jumissa. En mä nyt tiedä, onks se mulle mitenkään harvinaista, mut helkkarin kiusallista blogin pitämisen kannalta. Kun ei oo ollu mitään komentoitavaa. Tai noh, onhan noita uutisia ja ilmiöitä ollut ihan kiitettävästi. Sellasia, jotka normaalisti pistää mut kirjoittamaan suuni puhtaaksi. Vaan ei oo ollu inspistä. Lukenut olen ja kuunnellut uutisia. Mut asiat eivät ole hetkauttaneet.

Paitsi nyt!

Mua ottaa päähän tää keskustelu, hurskastelu, hellan lettas meininki näiden kahden ulkomaalaisen vanhuksen käännytysasioissa. Virkamiehet toimivat niinkuin laki velvoittaa. Populisti poliitikot puhuvat sammakoita suustaan vain ja ainoastaan miellyttääkseen osaa kansalaisista. Niitä jotain neljää sataa(ko) jotka oikein kadulle asti kiirehtivät vaatimaan vanhusten käännytysten perumista. Hei, mistä ihmeestä tää sympatiseeraaminen kumpuaa?? Miksi nämä kaksi vierasta vanhusta, senttiäkään veromarkkoja Suomeen ikinä maksamattomat kaksi naista saavat lehdet, tv:n ja pikku piirin kansaa sekaisin. Mistä tää nyt kertoo?

Ollaanks me niin helvatan ulkokullattuja, et aina ja ikuisesti meidän huoli on, et mitä muut ajattelee? No mitä ne ajattelee? Ei sitten yhtään mitään, veikkaan minä. Kaikista länsimaista käännytetään joka ikinen päivä toisen maan kansalaisia, joilla ei ole mitään perusteita asua ja elää toisen maan veronmaksajien kustannuksella.

Onks helpompi miettiä kahta ulkomaalaista vanhusta, kuin niitä lukuisia kotimaisia, syntyperältään supisuomalaisia vanhuksia, jotka viruu laitoksissa unohdettuina ja hylättyinä?

Mä kysyn nyt isoon ääneen: Miksi ihmeessä lakia pitäisi muuttaa ulkomaalaisten vanhusten takia kun sitä ei ole muutettu suomalaistenkaan takia? Nimittäin, kymmenisen vuotta (ainakin) on yritetty saada aikaan lainmuutosta joka mahdollistaisi Suomessa eri paikkakunnilla laitoshoidossa olevien vanhusten ja vammaisten muuttamisen samalle paikkakunnalle omaistensa kanssa. Lähemmäksi niitä, jotka voivat hoitaa, osallistua hoitoon ja jotka välittävät. Muuttaminen tällaisessa tapauksessa ei ole automaatio meillä. Laitoshoitopaikat ovat tunnetusti kalliita ja kunta johon muuttoa suunnitellaan, voi kieltäytyä ottamasta vastaan laitoshoitoon sijoitettavaa ihmistä!! Eiks tässä olis aihetta mennä banderollien kanssa kadulle?? Mut ei, eihän se mitään, mitä omissa nurkissa tapahtuu. Kunhan se tärkeä muu maailma ei vaan ajattele meistä mitään negatiivista.

Mä toivon hartaimman mukaan, ettei ulkomaalaislakeihin näiden kahden vanhuksen takia tehdä mitään hätiköityjä muutoksia. Meinaan, ihan tossa rajan takana idässä ja etelässä odottelee joidenkin tietojen mukaan satoja vanhuksia mahdollisuutta päästä yhteiskunnan ylläpitämään hoitoon Suomeen. Maailman sosiaalietuuksien paratiisiin, mitä ulkomaalaisiin tulee. Jo nyt meinaa perheiden yhdistämisasia levitä käsiin. Kuinka sen jälkeen, jos lakiin tulee muutoksia ja perheen käsitettä ulkomaalaisten osalta laajennetaan? Kuka kustantaa ulkomaalaisten vanhusten hoidon Suomessa? Ei kai kukaan tosissaan usko, että vanhuksen lapset ja perhe sen yksin tekevät. Tarvitaan lääkärin palveluita, hoitajien palveluita. Tarvitaan lääkkeitä ja kuntoutusta. Tarvitaan varmasti jossain vaiheessa sairaala/laitoshoitoakin. Kustantavatko nämä perheet hoidot ja turvautuvat yksityisiin palveluihin? Tuskin.

Maksumiehenä olemme me veronmaksajat. Ollaanks me aika moneen kertaan kuultu, et oman väestön ikääntyminen on tikittävä aikapommi? Rahat eivät riitä vanhenevan kansan eläkkeisiin ja hoitoihin. Joo, ollaan kuultu. Ja ollaan myös seurattu, miten poliitikot ja ihan oikeatkin asiantuntijat sen ratkaisisivat. Eläkeiän nostolla. Ketkäs sitä duunia sit paiskoo seitsemänkymppiseksi?

No perkele, me suomalaiset! Kärjistäen totean että, duunari nääntyy duuninsa ääreen, et joku vanhus, jollekin ulkomaalaiselle tärkeä, saa hyvät hoidot ja laatuaikaa perheensä kanssa. Mä väitän, ettei tämä ulkomaalaisvanhusasia tulevaisuudessa mikään marginaali-ilmiö ole. Jo nyt puuhataan ulkomailta työvoimaa tänne. Pian työvoiman perässä lappaa perhettä. Ja sitä rataa.

Ei siinä päättäjät ehdi saada sitä kuntalakia valmiiksi, kun pitää funtsaa kuinka tämä meidän yhteiskuntaa henkisesti ihanasti rikastuttava ulkomaalaisten kerääntyminen tänne hoidettaisiin - parhain päin. Tietty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails