lauantai 27. maaliskuuta 2010

Anna valuu vaan...

Meitsi on heittänyt laattaa ja istuskellu pöntöllä. Toissa päivänä illan suussa alkoi kumma huono-olo. Ensin niin kuvotus kauhea ja sit jo aloin toivomaan, et ykä tulis.

Ja tulihan se. Moneen kertaan. Pumppasin sisuskaluni ulos kymmeniä kertoja. Tai en mä niitä laskenut, mut tunti tolkulla se kesti. Yötyöksi meni. Eilen aamulla piti soittaa duuniin, et oon keskustellu henkeviä pönttöni kanssa niin intensiivisesti, et duunipäivä jää väliin. Esimies puhelun toisessa päässä sano kauhistuneena, "et älä kuule höngi muhun päin, saan vielä tartunnan". Voi että myötätunto lämmitti.

Ei siinä sit kauan menny, kun maha alkoi möyrimään. Pytty kutsui. Istunnolle. Täysistunnossa meni eilinen päivä.

On niin kirkas ja puhdas olo kaiken jälkeen. Rööri päästä päähän puunattu. Samaan pystyy puhdistuaine puolella vain Mr. Muscel..

Tein siis tuttavuutta noro-viruksen kanssa. Ei sitä tietty mitenkään tutkittu. Mut sehän se varmasti oli. Kun sitä kuulemma liikkeellä on. Toisaalta ihan herttaisen saman tekevää mikä pöpö. Parasta täs on, et olen toipumassa.

Teetä kittailen. Mutta Hartwallin Jaffalla saan itseni kuntoon. Siinä mainio juoma taudin kiduttamalle ihmiselle. Mun flunssat ja muut taudit on kautta aikain parannettu Jaffalla. Tai ainakin mieli on piristynyt. Jaffan raikas maku myy aina itsensä, vaikka mikään muu ei maistu. Ruokahalu kun ei vielä ole kohdallaan. Vähän harmittaa kun oli tarkoitus mennä tsiikaileen Espalle Earth Hour tapahtumaa tänä iltana, mut se jää kyl väliin. Ei näillä notkuvilla polvilla jaksa seistä. Ja paleltaakin niin pirusti, kun energiat on miinuksella. Sammuttelen valot himasta ja tunnelmoin kynttilän loimussa sen tunnin. Oma pieni korteni kekoon.

Kellotkin pitää duunaa taas uuteen aikaan huomen aamuna. Jotenkin tää viisareiden viilaamien suuntaan ja toiseen keväät syksyt, ei tunnu järkevälle. Juu, mä olen lukenut kaikki hienot perustelut tälle. Mut ne ei liippaa mun elämää mitenkään, niin et miksi. Eniten kyrsii se tosiasia, et kaikilta meiltä otetaan keväisin tunti veke, mut kaikki ei oo saamassa sitä tuntia takaisin syksyllä.

Millä oikeudella ihmisten elämää keinotekoisesti lyhennetään? Tunti sinne tai tänne. Niinpä. Tää onkin mulle ihan periaatejuttu.

Mut kyl mä ne viisarit väännän niinkuin muutkin. Mut kränään silti vastaan.

6 kommenttia:

 1. Toi Jahva on muuten ihan tosijuttu. Jo muksuna oksetaudissa äiteekin kiikutti "keltasta limpparia" lapsiraukoille.

  Saas nähdä pysyykö meidän taloudessa tölkky pois päältä tuon tunnin ajan, Miehelle tulee juuri sopivasti jotain ohjelmaa...

  VastaaPoista
 2. Hyi, hyi, hyi, hyi... Kauhee tauti! :(
  Minä en kyllä usko keltaisen Jaffan tehoon norojen tai muidenkaan tautien hoidossa. Tiedän kyllä, että jopa lääkärit ovat suositelleet sitä hoidoksi aikoinaan. Veikkaan, että mikä tahansa sokeripitoinen juoma on yhtä tehokas eli piristää ja samalla antaa voimia.

  Pikaista paranemista!!!

  VastaaPoista
 3. Jaffaa ja suolatikkuja. Niillä lähtee kuppakin Töölöstä. Oli tauti sitten äkäinen lentsu tai pakin sekoittanut vatsatauti niin aina viimeisillä voimin oon itselleni hankkinut Jaffaa. En sitä muuten juo, mutta jotenkin se vaan kuuluu sairastamiseen.

  Jos oliskin kesän "aikaansa edellä" ja samaan tuskaan kääntäisi 2 tuntia kelloa eteenpäin?

  VastaaPoista
 4. wind-up toy: Jaffa on niin jaffaaa :) Kyl ne äidit tietää, kuinka mieli kohenee sairastajalla.
  Tosta TV asiasta meilläkin on keskusteltu. Auki vai kiinni Earth Hour aikana. Ei olla vielä päästy selvyyteen...

  Anu: Kaamea tauti :/ Huh, onneksi alkaa olla voiton puolella. Juu, Jaffa ei paranna, mut tekee sairastamisen hieman helpommaksi :) Kiitos toivotuksesta. Kyl tää tästä.

  Kirsu: Muutkin vannoo Jaffan nimeen sairasvuoteellaan. Hyvä :) Meikä vaikka konttaa kauppaan Jaffan perässä.
  Kevään etenemisen ja kesän saapumisen jouduttamiseksi olen valmis siirtämään kellon viisarit mihin asentoon tahansa.

  Ja nyt tietsikasta virta veks. Earth Hour on alkamassa.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin aina keltainen jaffa (hartwallin) ja joskus siihen sekoitettu vichycvesi ovat tuoneet helpotuksen tautiin kuin tautiin.
  Niin omassa lapsuudessani kuin omien lapsieni taudeissa.

  Sellainen sekotus jossa puoliksi molempia on ok, koska tyhjä elimistö saa sokereita ja suoloja. Olen joskus korvannut jaffan kokiksella mutta ei se ole sama.

  Tuollainen tauti vie voimat totaalisesti.

  VastaaPoista
 6. Una: Jaffa taitaa olla kansanperinnettä, mitä kotikonsteihin tulee tautien hoidossa. Mitkään muut mehut-cokis-pepsi-fanta juomat eivät kyllä saa samaa aikaan kuin Jaffa.
  Tauti hirveä. Onneksi takana päin. Ajattelin lähteä jaloittelemaan. Raitis ilma tekee ihmeitä. Jaffan lisäksi :)

  VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails