tiistai 29. joulukuuta 2009

Katse komeroon - siellä(kö) on sun sielun elämä?

Netissä pyöriessä löytää itsensä milloin mistäkin. Tiedon tai tarun ääreltä. Klikkailin itseni Marttaliiton sivuille. Ihan ekaa kertaa. Jäin sinne sitte viihtymään.

Ovat miettineet jouluun valmistutumista ja listanneet mitä tehdä ennen joulua ja miten ne voisi tehdä. Tai olla tekemättä. Erinomaisen huojentavaa luettavaa - ainoo vaan, et tän kertanen joulupaniikki on takana päin. Tulevia jouluja ajatellen painakaa te muutkin osoite mieleen. Sieltä voi ammentaa joulun sanomaa. Kaikkee ei oo pakko tehdä ennen jouluu ja joulu tulee joka tapauksessa.

"Vietetäänkö joulu komerossa – jolloin komerotkin on siivottava?" lainattu sieltä sivuilta. Tota vois miettiin vuositasolla laajemminkin. Haittaako, jos komerot ovat räjähdystilassa, jos ovi vielä menee ilman erikoisjärjestelyjä kiinni? Saako komerossa olla kaikki sekaisin, hyllyt pursuten, jos itse löytää etsimänsä? Ainakin useimmiten.

Milloin sitten olis aika siivota tavaroiden säilytystilat?

*Kun sinne ei enää mitään mahdu, vaikka kuinka yrittäisi kammeta?
**Kun sieltä ei enää löydä etsimäänsä edes kompassin avulla?
***Kun alkaa tuntua siltä, että on huono ihminen, kun kaapitkin on sekaisin?
****Kun äiti/anoppi tai joku muu vaikutusvaltainen henkilö huomattaa asiasta? Siivottomista komeroista. Mistä muuten edellä mainitut aina tietää, kuinka sun komeroiden laita on??

No kuiteskin. *Mä ratkaisin tässä taannoin komeron ahtauden ostamalla uuden lisäkomeron. Joka sitten täyttyi hetkessä. Noo, onhan noita komeroita kaupassa vielä lisää. Täyteen ahdettuun komeroon voi suhtautua kuin löytöretkeen. Mitäs mulla täällä olikaan? Ei hitsi, tätä en muistanutkaan? Ja niin saat (taas) uuden vaatteen. Kierrätystä itsesi kanssa.
**Mitä en kaapista löydä sitä en tarvitse. Enkä yleensä edes muista sen olemassa oloa. Niin, et helppo olla ilman.
***Mul on muutamia "koti kiiltää ja pulla tuoksuu" frendejä. Ihania ihmisiä, mut niiden luota palatessani mun helkkarin sekavat komerot alkavat painaa mieltä. Sen takia me useimmiten tavataan jossain muualla kuin niiden kotona.
**** No sit on nää äidit ja anopit. Ne vasta kaapin vartijoita ovatkin, kun sitä sorttia sattuvat olemaan. Herttinen sentään. Niit ei saa päästää silmistään omassa kämpässään. Ovat heti inventoimassa sun komeroita. Ne kannattaa viedä ulos syömään kun tavataan. Saa romut olla kaapissa rauhassa. Ja säilyy välit siedettävinä.

Joku on muuten väittänyt, että siisti koti ja komerot = sekava korvien väli. Tälle mä nyökyttelen. Ja toisin päin: Komerot kaaoksessa = pää kirkkaana. Tälle mä nyökyttelen vielä kiivaammin.

Mitenkäs on sun pää... eikun komeroiden laita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails