maanantai 28. joulukuuta 2009

Joulusta

ja nyt ei tuu "mitä lahjaksi sain"-listaa.Huokaskaa helpotuksesta :)

Mun joulu:

1. Etukäteen tunnelmat
Mikä kumma kun aina päällimmäisenä on mielessä kiire? Joulu tulee joka vuosi, samaan aikaan ja aina yllättäen. Meikä painaa tukka putkella kaupoissa muiden joulun yllättämien kanssa ja joulun perinteinen rauhansanoma on yhtä kaukana kun itä lännestä. Ei sitä ehdi skidiä seimessä funtsaan kun lahjat, ruuat, koristeet ja perskula kuusikin on duunattava. Jokaikinen vuosi vannon, et seuraava joulu tulee rauhassa, hillitysti ja hallitusti kaikki ajoissa laitettuna. Mut ei se ollut vielä(kään)tämä joulu... No, mut ens joulu ny varmasti!

2. Joulun fiilikset
No sit on kiireet kärsitty. Vaihtoehto a)aletaan roudaa kamaa autoon ja suunnataan sukulaisiin. Vaihtoehto b)sukulaiset pakkaa itsensä autoon ja tunkee sun luo joulun viettoon. Nimittäin joulu kuuluu viettää kimpassa. Vai kuuluuko? Tänä jouluna porukat tuli meille. Ylöspitoa viimeiseen pyhäpäivään asti. Tänks, et arki alkoi. Pääsin duuniin huilaan. Okei myönnän, yhdessä olossa on puolensa. Kun vaan ehtis istua ja vähän käyttään aikaa sukulaisten kanssa seurusteluun. No, ei se mitään. Porukat ainakin viihty. Kiitoksista päätellen. Lupasivat tulla taas ens jouluna. Voi herran jestas sentään. Onks ens joulun Timbuktun matkat jo myynnissä?

3. Jälkikäteen tunnelmat
Päällimmäisenä mul on h-e-l-p-o-t-u-s. Lausutaan hitaasti ja nautiskellen. Kun eilen illalla olin vilkuttanut viimeiselle autolastilliselle, joka lähti kohti kotiaan, kuumensin vahvasti terästetyn glögin, istuin sohvannurkkaan ja laitoin joululaulut soimaan. Ihan vaan hiljaa taustalle. Et kuulisin monen päivän metelin jälkeen omat ajtukseni. Ja hei, siin oli se joulurauha.
Vähän myöhässä, mut parempi niin kuin ei ollenkaan.

Hyvää arkea kaikille, ennen uuden vuoden bileitä. Ne onkin mukavat nakkijuhlat. Pääsee vähemmillä valmisteluilla.

Aikanne kuluks, laittakaa blogini muistiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails