torstai 10. marraskuuta 2011

Gallupit kellottaa!

Taas on Gallupien aika. Jumatsuikka kun noita pressan vaaleja käydään jo ihan kybällä tuol mielipidemittausfirmoissa. Kaikkien vaalien aatot ja aatonaatot alkavat jo monta kuukautta ennen todellista mielipiteiden mittausta. Sitä varsinaista äänestystä.

Ja sekös jurppii meikäläistä. Kun en ollenkaan oo varma, kuin paljon nää galluppitulokset vaikuttaa äänestäjiin. Erityisesti niihin, jotka eivät vielä osaa sanoa, ketä ens talven pressan vaaleissa äänestävät.
Sitä porukkaa kuuluu olevan sellaset parikyt prossaa viimeisimpään (MTV3 eilen julkistaman)mielipidemittaukseen osallistuneista. Ja noin iso määrähän on Pulma!
Analyytikot ja asiantuntijat antavat isoista palkkioista vastineeksi lausuntoja ja arvuuttelevat, et miten toi porukka sit loppupeleissä äänestää. Vai äänestääkö ollenkaan.

Kuin paljon noi asiantuntijat todellisuudessa omalla mielipiteillään ohjaavat ihmisten äänestyskäyttäytymistä? Sitä vois kans kysellä. Ja toivoa, et ihmiset rehellisesti vastaisivat.

No mut, aika moni äänestää. Pressan vaalithan on meidän systeemin parhaat vaalit kansalaisten osallistumisprosenttien mukaan. Me kun tykätään, et oma ääni menee just ihan sille, jolle sen on tarkoittanut.

Erityisen paljon mua jurppii, et kaikki mittarit on niin Niinistöön päin kallellaan. No ei tosiasioille tietty mitään voi, jos kerran ihmiset tota mieltä on. Mut kun mun huolena on, kuin paljon Niinistön pitäminen varmana voittajana vaikuttaa just siihen porukkaan joka vielä miettii omaa ehdokastaan. Ja niihin, joilla ei erityisiä poliittisia intohimoja ole.

Kattokaas kun voittajan leiriin on niiiin kiva kuulua. Kuinka moni meistä äänestää varmana pidettyä voittajaa? Et hei, mäkin olin valitsemassa sitä voittajaa. Mun ääni ei menny hukkaan. Jollekin hävinneelle raasulle.

Ollaanpas nyt rehellisiä. Eiks hivele? Eiks ois kiva? Olla valitsemassa voittajaa?
Varsinkin me, jotka ei vielä kantaamme tässä skabassa tiedetä. Eiks olekin mahdollista et nää ennakkoarvailut vois oikeesti vaikuttaa?

Ja eiks..........................

.................... Ei prkl! Nyt menee kuiskimiseksi: Bomsa tuli tohon viereen muka yhtä raporttii mulle tunkeen. Sain sen saman siltä jo viime viikolla. Kun lähti huoneesta heitti olan yli, et voisitsä kuule jatkaa sun oikeita töitäs.


???????????? :o Mitenkähän meidän firman tietosuoja-asiat on duunattu? Onks aukkoja? Laitoin meinaan kyykkyyn tän kirjotuksen paljon ennen kuin se ehti tähän viereen ja lukitsin koneen et alapalkitkaan ei mitään kielinyt.

Epäluulohan täs jäi kytemään. Mut se onkin mun toinen luonto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails