torstai 6. lokakuuta 2011

Tasa-arvon puutteesta

Ootteko osuneet kohdakkain yhden ihan helevetin tyhmän mainoksen kanssa? Se, jossa topakka rouva ihminen kertoo, kuinka sen miehellä todettiin terveystarkastuksessa kohonnut kolesteroli...?
Onnittelut, jos ootte välttyny siltä.

Noh siis, täs mainoksessa vaimo kertoo, mikä terveydellinen pulma sen miehellä on. Se korkee kolesteroli. Jatkaa samaan napakkaan luennoimistyyliin, et pulmaan saatiin ratkaisu, kun mies ryhtyi käyttämään kolesterolia alentavaa margariinia (en viitti sitä tässä nimeltä mainita, ku ei siitä mulle mitään makseta ja se mainoskin on niin huono). Tän jälkeen kuvassa on pöydän ääressä naisen lisäksi  mies joka hartaasti raapii margariinipaketista rasvaa leivälleen. Nainen toteaa kameralle, että nyt mieheni käyttää tätä tuotetta... kääntyy katsomaan miestä,  joka nostaa katseensa kameraan ja hyvin opetetun koiran lailla sanoo: joka päivä. Silleensä.

No mikäs täs mun mielestä mättää. No koko saakelin asetelma. Nainen päällepäsmärinä ja mies omassa asiassaan altavastaajana. Jos ootte nähneet tän, tunnistatte ehkä tunnelman. Nainen on se joka tietää mikä miehelle on parasta. Kukaan ei kysy miehen mielipidettä tai anna hänen kuvata omaa terveysongelmaa ja kuinka yrittää sitä hoitaa. Mies on statistina omassa asiassaan.

Okei, tää on vaan mainos. Miks hitossa siitä vaahtoomaan? Kun mua jurppii tää nyky meininki, jossa miehet kuvataan tossukoina, typerinä, osaamattomina, perään katottavina reppanoina. Eikä kukaan kyseenalaista sitä.

Käännetään asia toisin päin. Mitä jos olis mainos, jossa mies kuvailee naisensa terveysongelmaa, sanotaan vaikka runsaita kuukautisia ja samalla kertoisi kuinka tähän pulmaan on vaimolle löytynyt hyvä ratkaisu uusista super-hyper imukykyisitä siteistä. Kertoisi naisen käyttävän niitä vuotojen aikaan... kääntyisi katsomaan naista joka naamallaan lampaan ilme toteaa että joka päivä.

Saakeli, syntyis naiskansanliike, jossa mainosta, mainosta esittävää tv-kanavaa, mainoksen tekijää ja itse tuotetta boikotoitaisiin. Pian mainos vedettäisiin pois ja sen epäsopivaa naista aliarvostavaa tyyliä pahoiteltaisiin syvästi.

Miks näin ei käy kun miehiä laitetaan kuus-nolla?

2 kommenttia:

  1. Samaan huomiointiin olen päätynyt minäkin. Miksi se on niin, en ymmärrä. Raivostuttavaa ala-arvoistamista kylläkin, vaikka jokainen tietää ettei miehet sen tyhmempiä tai tossumpia ole (terveys)asioissaan kuin naiset.

    VastaaPoista
  2. Lotta: Hyvä, et meitä on sentään kaksi, jotka jakavat saman tunteen :)

    VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails