keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kaikki käy, kunhan...

Hiki on Kataisen otsalla kiillellyt jo muutaman viikon. Muuten sutjakan oloinen mies näyttää hikoilevan ihan tosissaan. Tuska puskee joka ihohuokosesta pihalle.
Pikkasen kimaltelu helpotti, kun Eurooppaan päin saatettiin kertoa et tullaan Portugalin lainan takauskarkeloihin mukaan. Sellasen 13 miljardin verran. Paljo siinä muuten on nollia?... meikä ei tiedä. Saakelin paljon tällaselle tavalliselle veron maksajalle.
On siis Kataisella leikkikavereitta eurooppalaisissa hiekkalaatikoissa jatkossakin.

Tääl kotimaassa olis Kataisella vielä yks pulma. Tähän kohtaan. Pulmien määrä kun tuppaa elämässä ja politiikassa olemaan vakio. Yksi kun selviää, pari uuttaa tunkee ratkottavaksi. Lähipulma on toi hallitushanke. Pitäis saada porukat kasaan ja enemmistö hallitus aikaiseksi.

Mua pikkasen vihloo Vihreiden ehdottomuus. Nyt. Niiden moraali kun oli aikas löysässä tossa edellisellä hallituskaudella. Ne pari ydinvoimalaa kun saivat rakennusluvat. Nyt tää samainen porukka on niin ydinvoima vastaista, ettei toista missään. Kuinka uskottavana pitäis tollasta toimintaa pitää? Meikä ainaskin buuaa pitkään ja hartaasti.

Vasemmiston takin napit taitaa tällä kertaa paukkua, kun takin vuoripuolta väännetään esiin. Kuinkas käy? Vasemmisto kun ei myöskään ole Portugalituen takana. Voisko ne istuu sellasessa hallituksessa? Mä vastaan: poliitikot nyt voi ihan mitä vaan. Onhan se nähty.

Ketäs siel vielä on tarjolla. Kokoomus ja SPD. Ne ei herätä mussa suuriakaan tunteita. Ovat sellasta peruskamaa hallituksessa. Kokoomuskin tätä nykyä. Mitä nyt SDP:llä oli pikku katko viimeiset neljä vuotta.

No mut Kristilliset on uutta. Pelkästään pääsy hallitusneuvotteluihin, on nostattanut innon punan poskille. Uusi kokemus tälle porukalle. Nauttikaa nyt siitä.

Ja sit RKP. Ei juma. Hetken jo vaalien jälkeen luulin, et nyt tulee hallitus jossa nää meidän ruotsinkieliset ei istu. Paskat. Siel on taas seuraavan neljä vuotta. Tän puolueen hallitusuraa ei näytä kaatavan mikään. Niille kun näyttää kelpaavan kaikki, kunhan se kaikki on hallituksessa. Ei ole väliä vierustoverin aatteilla.

Perussuomalaiset. Vaalien todelliset voittajat vetäytyivät oppositioon oikeiden häviäjien, keskulaisten, seuraksi. On politiikka ihmeellistä. Onks se nyt niin, ettei Persuja toi hallitusvastuu sit kiinnostanutkaan? Kylhän siel  muutakin touhutaan kuin EU-politiikkaa. Ainakin toivon niin. Kun olis kattokaas näitä omankin maan asioita hoidettavana.
Eiks kotimaan asiat sit kiinnosta? Mä buuaan tälläkin valinnalle. Siis oppositioon menolle. Vaik kuinka olis koreat periaatteet.

Onhan meillä ollut kaikenlaista tuol hallitus puolella. Muistellaans hetki:
On ollu sinipunaa, punamultaa ja viimeks ihan porvarimeininkiä.

Kaikkien sinipunamultaporvari hallitusten jälkeen näyttää vahvasti sille, et halutaan bygata kasaan ihan-mikä-tahansa-muu-kuin-perusuomalaiset-hallitus.

On se outoo, toi politiikka. Kansa sanoo sanansa ja valitut sit tekee, mitä lystää.

PS. Leijonat laitto Kundin remonttiin. Sitä mä moitin. Känneistä en niin piittaa. Ansaitut pokaalit tulee kohdella arvokkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails