sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Tanssii tähtien kanssa - osa 4

Illan tanssit nähty, koettu ja arvioitu. Kaksi hyvin erilaista tanssia. Kepeän (näköinen) leikkisä quickstep ja mahtipontinen paso doble.

Tää viides tuomari tässä kovasti ihmettelee kollegoidensa arvioita illan esityksistä. On oppilaita, jotka saavat sössiä mennen tullen ja pisteitä ropisee. Ja sit oppilas joka oikeasti suoriutuu vaativasta roolistaan - tarkoitan miesoppilaita - mätkitään pienillä pisteillä. Pöh teille jokaiselle tuomarille. Tai ei oikeestaan Jonelle. Meillä Jonen kanssa pisteet synkkää. Ollaan kuin kaksi marjaa. Heh!

Ja sit asiaan.

Pari no. 4 Joona Puhakka - Sanni Siurua / paso/ mun pisteet 6

Joona kuule. Paso on m-i-e-h-e-n tanssi. Alusta loppuu. Hyvin olit rytmissä ja ajoittain matadori tunnelmissa. Mut jäi kyl kevyt, pinnallinen kuva esityksestä. Pyörimiset Joona hoitaa hienosti. Miehet ei oo kovin hyviä ens alkuun pyörimisessä. Tää oli sellanen lempeä yritys kesyttää härkä. Vahva muletaa esittävä naisopettaja  pehmensi Joona sun tanssillista esittämistä entisestään. Mut näin että yritit. Ja se on hyvä.

Pari no. 5 Nasima Razmyer - Jani Rasimus / quickstep / mun pisteet 8

Iloinen, pirteä pläjäys. Nasima ihanan aurinkoinen ja tanssin tunnelmassa hyvin mukana. Nopeat hypyt ja chasseet pysyi Nasima hienosti Janin tahdissa. Hartiat niska aavistuksen jäkittivät, kankea vaikutelma siitä. Käsivarsien kannatus kohtalaisen kunnossa.

Pari no. 6 Jehtro Rostedt - Susa Matson / paso / mun pisteet 3

Eikä! Rampati, rampati, rallaa vaan. Nahkarotsikaan ei tehty Jethrosta uskottavaa. Lampsimista, marssimista, tallailua. Missä oli paso? Musiikkia myöten tunnelma tosiaan jossain 80-luvun diskossa. Rumpu lyö - vasen eteen. Ja kotia kohti Jehtro!

Pari no. 1 Laura Voutilainen - Marko Keränen / quickstep / mun pisteet 7

Oisko niin, et lattarit kuitenkin on enemmän Lauran juttu. Iloisen oloista meininkiä tämä tanssi kuitenkin. Nopeita hyppysarjoja, jotka Laura selvitti hyvin. Käsivarret roikkuivat kuin helikopterin ropellit, kun eivät pyöri. Laura selvisi yksin rinnakkain esitetystä hyppysarjasta maniosti. Tykkään Lauran eläytymisestä ja taidosta esittää.

Pari no. 8 Satu Silvo - Sami Helenius / paso / mun pisteet 6

Täs kohtaa minä ja muut tuomarit ollaan ihan eri pallon puoliskoilla. Jäikö tv:stä jotain näkemättä, mitä siellä paikan päällä nähtiin? Vai mistä ylistys johtui? Okei, Satu oli sisäistänyt roolinsa ok. Mutta vaikutelma varuillaan olevasta päälle tulosta jäi mun mieleen. Kumman vahva ja kuitenkin epäröivä Sadun tanssi. Mua häiritsi Sadun pään asento, joka pyrki kaiken aikaan kääntymään kohti lattiaa. Useimmiten näkyi vai niska, esim. pyörähdyksissä Samin ympäri. Haettiinko sillä banaanimaista olemusta, joka pason tanssiasentoon kuuluu. Ainoo vaan et Sadun banaanin kaari oli väärin päin.

Pari no. 9 Jukka Rasila - Saana Akiola / quickstep / mun pisteet 9

Voi hitsi! Hienoa Jukka ! Kun miesoppilas selviytyy quickstepistä niinkuin sinä, on onnittelun paikka. Kädestä pitäen onnittelisin, jos olis mahdollista. Tyyli, asento, rytmi. Jou män! Tosi hienoa. Naisopettajan ei tarvinnut pyöriä ja hyöriä peittääkseen oppilaan osaamattomuutta. Jukka osas tanssia tän hyvin!

Pari no. 10 Maria Jungner - Aleksi Seppänen / paso / mun pisteet 5

Maria, mun pisteet tulee vain ja ainostaan siitä, että pysyit pystyssä koko esityksen ajan. Karmeeta katsottavaa sun pyörimiset. Onhan ne vaikeita. Mut kun Aleksi ihan oikeasti autto sua niin paljon kuin vain toisen puolesta tanssissa voi auttaa. Mut silti menit pitkin seiniä. Pelotti sun puolesta. Esityksestä ei voinut nauttia. Katsojakaan. Jotenkin sun kaikissa tansseissa on joku kumma ujous ja ulkokohtaisuus. Ei ole sussa heittäytyjän vikaa. Eikä notkeutta. Aleksi vei ku puunukkea. Ei jääyt miehelle muita vaihtoehtoja.

Pari no. 7 Antti Tuisku - Anna-Liisa Bergström / quickstep / mun pisteet 10

Raikas, pirteä, hyväntuulinen, Villi, vapaa, vallaton (tän lainasin Jorma Uotiselta). Rytmi niin kohdillaan. Antti sun vakioasento on parantunut oikein isosti. Ihanasti tanssi vienyt Antin mukanaan. Miellyttävää katsottavaa alusta loppuun. Upeita showelementtejä aidon oikean quickstepin hengessä. Ihana, ihana esitys. Sait Antti mut taas ihan fiiliksiin. Onnittelut teille molemmille. Nukun ensi yön hymyssä suin. Teidän asiosta.

Antti ja Jukka olivat tämän illan suosikkioppilaat mun arviointilistalla. Hyvä miehet! Teillä on pykälän vaikeampaa kuin naisoppilailla. Kun miehen pitäis olla pomo tanssissa kuin tansissa.
Mun mielestä Jethro olis saanut laittaa marssien parketin ulottumattomiin.

Kansa valitsi toisin. Metka tää kisa tossa pistelaskussa. Maria kun oli viidenneksi paras tuomariäänissä. Kolme paria vielä huonommilla pisteillä. Mut näin täs kävi. Eikä siinä  mitään. Tanssillisesti Maria oli naisista huonoin. Ehdottomasti. Mut onks Jethro joku uus Kanki Kaikkonen?? Pudottaa muita parempia tanssioppilaita kisasta ja porskuttaa vaan?

Jäädään kuulolle ja palataan tv:n ääreen taas ens sunnuntaina. Tanssin merkeissä.

4 kommenttia:

 1. Satun tanssi on jotenkin huolimatonta, katsoja joutuu jännittämään että kohta se harppaakin jonnekin ihan muualle. Vaikkä hän tavallaan näyttää sisäistäneen roolinsa, kroppa ei pysy hallinnassa vaan maneerit on kuin naistentansseissa kolmen sidukan jälkeen. Mutta jalat olivat melko hyvät tänään.

  -Veela

  VastaaPoista
 2. Veela: Joo, Sadun jalat ovat kyl upeat. Niitä kannattais näyttää enemmänkin. Maneereita Sadulla on häiritsevän paljon. Sadun pasoon vakavaksi tarkoitettu ilme oli enemmänkin nyrpeä kuin pasomaisen keskittynyt. Epävarmuus pistää katsojankin pidättämään hengitystä kun jännittää suorituksen puolesta. Se ei oo hyvä juttu.

  VastaaPoista
 3. Oi että miten ihana jakso tämä oli, kun toisena tanssina oli paso doble. Siinä on niin mahtava tunnelataus - siis silloin, kun tunnelataus onnistutaan luomaan. ;)

  Satu sai kyllä ihan liian kovat pisteet tuomareilta. Sadun ilmeet olivat minusta kammottavia! Olin myös näkevinäni useammankin kerran ihan omituisia ylimääräisiä harha-askelia.

  Jethro - voi ei!!!! :(
  Katsoin vain Susaa. Susa on mah-ta-va!!!

  VastaaPoista
 4. Anu: Paso on mun lemppari lattareista rumban lisäksi.
  Kaks niin erilaista tanssia oli tämän jakson piriste. Suorituksia vaan ihan oikesti on vaikea verrata, kun tanssit ovat erilaisia ja parit yksin lavalla. Todelliset erot huomaisi paremmin, kun tanssi olis kaikilla sama ja parit yhtä aikaa lattialla. Niinkuin oikeissa tanssikilpailuissa. No, mut tää onkin tällanen viihdepläjäys ja meno sen mukaista.
  Juuh, Jehtro oli kyl... onneton.
  Mut Susa on sit pitäkin parempi. Ihan ehdoton paras :)

  VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails