keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kotikommentaattori

Telkkarin uutiset herättää mussa toisinaan tunteita. Aiheista riippuen. Kanavasta riippumatta. Hitsi, oon ku penkkiurheilija jännittävässä urheilutapahtumassa. Melskaan ja möykkään. Tai huutelen hyvä, hyvä jos uutinen on sen ansainnut. En oo asiaan juurikaan huomiota kiinnittänyt. Ennen kuin eilen.

MTV 3 klo 22.00 uutiset 31.8.2010:
Uutisankkureina Tomi Einonen ja Pirjo Nuotio

Tomi: Kymmenen uutiset, hyvää iltaa
Pirjo: Iltaa
Minä: No, iltaa iltaa

Alkaa uutislähetyksen aiheiden esittely. Lyhyet otsikkomaiset kuvakset illan pääaiheista. Sitten syventäen asioihin:

Teollisuudella vankka ote lääkäreihin.
Uutisessa kerrotaan lääkefirmojen hoitavan lääkäreiden koulutuksista suurimman osan. Kustannukset ja koulutuksen sisällön. Samoin osa tieteellisestä tutkimuksesta, jota lääkärit tekevät, on lääkefirmojen tilaamia ja rahoittamia.
Minä: Saamari, nekin on sit korruptoitunutta porukkaa! Ei täs maassa voi luottaa enää mihinkään. Ja perkele, kun me ei ilman noita roistoja tulla toimeen. Ja ne helkkarin rahan ahneet lääkärit tietää sen! Voi veeeettu!!
Uutislähetyksessä haastatellaan lääkäriä, joka on päättänyt kieltäytyä kaikista lääkefirmojen lahjuksista . Hän totesi, että lääkäreiden lahjamatkat, koulutukset ja tutkimustyö maksaa. Rahat otetaan lääkkeiden hinnoissa. Potilaat maksavat viimekädessä viulut.
Minä: Ei saamari! No ei se oo ihme, miks lekurit kirjottelee reseptejä niin innoissaan. Meet näyttään näppylää ja tuut reseptipinon kanssa himaan. Helkkari, täytyyhän ihmiset laittaa ostamaan lääkkeitä, et pääsee taas lääkäri ulkomaille.

Suomen viranomaisia varoitettiin romanien joukkomuutossa
Uutisessa käy ilmi, että jo ajat sitten Romaniassa on käynyt suomalainen "asiantuntija" porukka tutustumassa  Romanian romaanien asemaan ja oloihin. Silloin sikäläinen vähemmistö valtuutettu oli selkein sanoin varoittanut näitä meidän porukoita tulevasta ongelmasta. Romaniassa tiedettiin, et kun rajat aukeaa EU:n myötä, alkaa tää irtolaisporukka rynniä ympäri Eurooppaa.
Minä: Ketä helvetin asiantuntijoita nää Romaniassa käyneet on? Onks se ollu joku huvimatka niille? Niinku usein jonkun muun maksamat tutustumiskäynnit tuppaa oleen.  Kun ei oo ollu tarpeellista sikäläistä asiantuntijaa kuunnella.
Uutinen jatkuu. Käy ilmi, että nyt kun tääl Suomessa on havahduttu romaanitulvaan, on nää meidän "asiantuntijat" alkaneet Romanian päästä kyseleen, et mitäs tälle pulmalle vois tehdä. Vastaus on ollut, ettei enää mitään. Homma on levinnyt käsiin. Koko Euroopan käsiin. Osansa siitä nyt sit saa myös Suomi.
Minä: Hei oikeesti! Mistä nää asiantuntijat saa palkkansa? Niille biffataan matka ja ylöspito. Saavat varmaan kans hyvät päivärahat. Missä ne oli silloin kun se asiantuntija siel Romaniassa kertoi, mitä tulossa on. Kaljalla vai? Vai jossain bordellissa purkamassa paineita?
Vielä kerrotaan Romanian valtion tehneen kaikkensa. Eivät voi kuulemma enää mitään tehdä kerjäläisjoukkojen levitessä joka puolelle. Romaniasiain neuvonantaja kertoo, että hallitus Romaniassa ei enää asiaan puutu.
Minä: Ei itku! Kato tota hemmoo tossa telkkarissa. Siinä se ihan pokerina muulle Euroopalle vastaa, et me ei sit muuten enää näille meidän kansalaisille mitään tehdä. Niinku et hoitakaa te muut maat ja erityisesti se Suomi siellä pohjosessa koko paska.

Mun Mies tähän väliin: Oo nyt hetki hiljaa, et kuulee tän jutun loppuun...

Vihreät supistaisivat sotilasreserviä
Vihreät ovat esittäneet, että pakollisesta armeijasta luovutaan ja sellanen pikkunen vapaaehtoisten porukka vois sit vähän sotaa leikkiä. Mikään iso sotilaallinen selkkaus kun ei vihreiden mielestä Suomea kuitenkaan uhkaa.
Minä: Voi vitsi noita piipertäjiä. Meinaaks ne mennä tonne rajalle heilutteleen koivunoksia, jos sieltä joku tankkien kans jonain päivänä tulee. Hallituksessahan nää humanistit istuu yhdessä kokoomuslaisten kanssa, jotka on henkeen ja vereen viemässä Suomea Natoon. Niin noh. Myihän ne vihreet periaatteensa tossa lisäydinvoimala asiassa, niin et eiköhän ne seuraavissa hallitusneuvotteluissa, jos nyt sinne pääsevät, oo valmiit perumaan haaveensa armeijattomasta Suomesta... On ne kyl kaksnaamaisia... vihreet.

Kymmeniä mielen osoittajia pidätettiin
Täs kohtaa suu oli niin kuiva, et piti mennä juomaan vettä. Jäi tää uutinen kuulematta.... ja kommentoimatta.

Samppanjat nostettiin merenpohjasta
Ahvenanmereltä on nostettu satoja vuosia vanhoja hyväkuntoisia samppajapulloja yli neljänkymmenen metrin syvyydestä. Hommiin oli ryhdytty jo viime viikon torstaina, mutta siitä tiedotettiin vasta tänään (31.8.2010). Uutinen oli muotoiltu näin: Ahvenanmaa salasi noston viiden päivän ajan. Pullot ovat arvokkaita, jopa 50.000 euroa kappale.
Minä: No siin on kyl todellinen vuosikerta lasti. Voiks se enää maistua muulta ku etikalta? Tai merivedeltä? Huomasit sä kuin toi uutisten lukija ihan niinku närkästyneenä sanoi ton "et asiasta tiedoitettiin vasta tänään". Aattele, jotain tapahtuu jossain ja media ei tiedä. Eiks oo karseeta. Hitto hyvä vaan, et saavat tehdä duuniaan rauhassa. Ei tartte olla toimittajien piirittämänä mikrofonit leuan alla. Kukas ton lastin nyt sit omistaa? Ei vissiin löytäjä, yksittäinen sukeltaja. Eihän se Vrouw Marian löytäjä porukkakaan saannu oikeuksia siihen merenpohjassa olevaan paattii... Muistak sä kuin se meni...? Museovirasto vaan kiitti poikia löydöstä ja thäts it...? Vai kiittikö edes? Meniks ne korvausasiat ihan käräjille asti?
Mies: (kyllätyneellä äännellä) No en muista. Missä kaukosäädin on? Eihän tääl mekkalassa kuule mitään. Onks kellään muulla miehellä kotonaan tollasta kommentaattoria. Helvetti! Mullahan pyörii aina kaks uutislähetystä päällekkäin...

Lakimuutos jakaa yhdistykset
Osallistuminen yhdistysten toimintaan helpottuu, kun etäosallistuminen tulee lailliseksi.....
Minä: Miten niin etäosallistuminen. Et mä voisin osallitua yhdistyksen toimintaan täält Stadista käsin vaik, vaik Rovaniemelle. Miten? Netin kautta? Vai kuin???
Mies: Kuuntelisit mitä noi tuolla sanoo. Ja antaisit munkin kuunnella.

Sateenvarjosta valaisimeksi, uutislähetyksen kevennysosio.
Bambusta valmisettavilla sateenvarjoilla on Japanissa hiipuvat markkinat. Paperisia sateenvarjoja käyttävät enää geishat. Huonon varjomenekin takia valmistava firma on kehitellyt varjon mekanismeista lampun varjostimia. Varjostimista on tullut huippu suosittuja. Uuden aluevaltauksen myötä firman myynti on kuusikymmenkertaistunut.
Minä: Eiks oo ihan outo perinne toi geisha meininki. Naisia koulutetaan ihan varta vasten miesten seuralaisiksi. Se vastaa ajallisesti akateemista tutkintoa. Tai kahta peräkkäin.Vuosikausia tyttösestä lähtien päämääränä on miehen miellyttäminen. Eiks oo karseeta?? Ihan syvältä.
Mies: No mitä siin nyt on outoo... (näkee mun ilmeen)... muuta kun että ammatinvalinta nyt tehdään aika nuorena... ??
Ja ootsä huomannu kuin sä puhut joka uutislähetyksen päälle?

No, en ole.

Ymmärrätte miks mulla on tää blogi. Ku kotona mua ei kuunnella (lausutaan ääni väristen).

8 kommenttia:

 1. *naurua* Sori, naurattaa ihan sikana. Oot vaan niiiin ihana ettei mitään rajaa! Sun kanssa olis ihan mahtava kattoo uutisia! ;D (en kato juuri koskaan)

  VastaaPoista
 2. Anu: Voi hitsi:) Muakin alkoi nyt naurattaa. Mä kyl pidän aika kovasti ääntä uutisia kuunnellessani.
  Tuli ajatus. Pitäis pistää pystyyn uutisten katselu iltamat. Noit uutisii kun tulee nykyään niin monta, et riittäis yhdeks illaks purnattavaa. Hyvää juomaa, pientä naposteltavaa ja maailman tapahtumat arvioitava.
  Ja kiitos kommentistasi.. hauskaa kun on hauskaa :)

  VastaaPoista
 3. Aina kun joku telkkarissa toivottaa hyvää iltaa, huomenta jne, on mun pakko vastata ääneen. Ärtsy tapa. Jossain kyläpaikoissa on vaan vaikea hillitä itseään kun tv on päällä. Yleensä en hillitsekään :D

  Ai niin, mä löin sua blogi-pokaalilla, varo ettei osu päähän!

  VastaaPoista
 4. Kirsu: On kuule kohteliasta vastata terveydyksiin :)Se on niin sisäänkirjoitettu, et putkahtaa ulos suusta silloinkin kun ei tarttis.

  Poksahti kuule keskelle otsaa sun pokaali. Hämmästyin, ilahduin ja putosin tuolilta. Kyllä on komiata saada tunnustus. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 5. Hahahahaa, mä olen aina ajatellut että se on vanhuuden merkki kun alkaa vastaamaan telkkarin uutistenlukijalle ;))) Tämä siksi että oma mummini on AINA tehnyt sitä, myös äitini on nykyisellään alkanut tehdä sitä. MUTTA. Mikä pahinta: minä nykyisin myös itse saatan lipsauttaa hyvät huomenet Lauri Karhuvaaralle .... Eli ehkei se olekaan sitten vanhuuden merkki kuitenkaan, ilmeisesti aika yleistä kylläkin ;)

  VastaaPoista
 6. Sari: Ei vanhuuden merkki, vaan hyvän kotikasvatuksen. Tervehdykseen kuuluu vasta :D Kyllä jämpti on asia.

  VastaaPoista
 7. Tulinpa taas hyvälle mielelle poiketessani tänne! En olekaan ainoa, joka toivottaa hyvät huomenet ja illat uutisten ja jopa säätiedotuksen lukijoille. Usein myös kommentointini aiheuttaa miesväelle pakkoliikkeen kaukosäätimen äänen voimakkuusnappulalle....
  L

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Joo täällä saa vertaistukea kaikki televisiolle puhujat. Mäkin luulin olevani se ainoa toimittajia tervehtivä, mut onhan meitä muitakin :)

  VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails