torstai 8. heinäkuuta 2010

Pihkura, kun yllätti

Metka juttu miten taas tultiin yllätetyksi. Neljä vuoden aikaa on ollut aikojen alusta, mutta aina sama juttu. Talvi ja erityisesti ensilumi ovat joka kerran tapahtuma. Pellit kolisevat ja hinauspalveluilla on kiireitä. Renkaiden vaihdot on jäänyt tekemättä ja kansa liukastelee kaduilla. Sekasortoa ja kaaosta otsikoivat lehdet.

Syksy ja kevät ovat aika tasaista. Niiden aikana me pysytään hyvässä kuosissa. Mitä nyt märmätetään sateista ja jatkuvasta epävakaudesta sään suhteen. Se kun on noille vuoden ajoille tyypillistä.

Nyt sit kesä on näyttänyt joillekin tulleen puun takaa. Lehdistä on saanut lukea kaikenlaisista puutteista tai "kohta voi loppua"-asioista.

Nyt pitää varautua siihen että,


virvoitusjuomat ja ööli loppuu tai saanti niukkenee. Panimot puksuttavat yötä päivää ja tekevät parhaansa janon sammuttamiseksi. Niin että vettä sit vaan juomaan tai jos luonto antaa periksi niin kossua janoon. Se kun ei kuulemma ole vielä ainakaan loppumassa.
Jäätelökioskit joutuvat myymään "ei oota" joidenkin tuotteiden osalta. Ja jos viel jonkin jätskipallon onnistuu saamaan, sulaa se handuun ennen kuin on ehtinyt sen syömään.


Pullotettu kaasukin uhkaa loppua. Vankkumaton grillikansa on ostanut kaasupulloja ja täyttänyt vanhoja pullojaan siihen tahtiin, että uhkaavat grillijuhlat mennä sivute. Ja kun toi kulovaroituskin piinaa melkein koko maata, jää notskit polttamatta. Ei auta kuin kylmään purkkiruokaan varautua.

Jonottaa saa kaikkiin virvoittaviin ja viilentäviin mestoihin. Uimalat ja uimarannat notkuvat väkeä. Suomenlinna lautta junnaa saaren ja mantereen väliä tauotta ja silti jonot ovat satoja metrejä.

No mut näillä mennään. Kesä on kesä, vaikka vähän yllättäen.
Sääkartat ovat siihen malliin punaisena, ettei toistaiseksi helpotusta uutisoituihin puutteisiin ole luvassa.
Kuvat Foreca


2 kommenttia:

  1. Meikäläistäkin ottaa kupolista välillä nää "talvikeli yllätti autoilijat"- tyyppiset uutisoinnit... Mutta sitten tylsästi ajattelin, että meillähän on asiat täällä Suomessa sitten sangen loistokkaasti kun ei muita uutisoitavia asioita ole? Että silleen ollaan voitolla ja asiiat valtakunnassa hyvin jos päivän kolme uutista on: 1. helle jatkuu ensi viikolla 2.kaasupullojen kulutus kolminkertaistuu kesällä 3. joku jalkapallisti on rahalla tehnyt itselleen lapsen.

    VastaaPoista
  2. Kirsu: Samaa mieltä. Mitään sanomattomat otsikot - kaikki hyvin. Silti niitä otsikoita lukiessa tuntuu, että toimittajat ovat tämän ajan kansankiihottajia. Antavat "tuomiopäivän julistuksia". Aina joku jossain huolestuu otsikoista, vaikka niillä ei muuta haluta, kuin lehtiä myydä.

    VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails