sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Häiriintynyt lumilauta kaatoi lautailijan


Kauhun hetkiä koettiin tänään aamupäivällä eteläsuomalaisessa laskettelukeskuksessa, kun ilmeisen häiriintynyt lumilauta alkoi käyttäytyä oikukkaasti ja lopulta kaatoi lautailijan.

Vaarallinen tilanne syntyi runsaasti kansoitetussa laskettelurinteessä tänään vähän ennen puolta päivää. Pahaa aavistamaton lautailija oli lähtenyt laskettelemaan mielessään liikunnallinen päivä mieleisessä laskettelupaikassa. Yhteistyö oman lumilaudan kanssa alkoi hyvin. Rinteitä laskettiin hyvässä yhteisymmärryksessä. Muutaman rauhallisemman laskun jälkeen alkoi lauta käyttäytyä oudosti. Se kiihdytti vauhtia, otti kurvit loivemmin lisäten näin onnettoman lautailijan vauhtia. Kesken kovaksi kiihtyneen vauhdin lumilauta huomasi rinteen sivussa ryhmän naisia ja päätti vähän näyttää. Näyttää naisille kuinka taitava se on. Lauta hyppäsi täydessä vauhdissa ilmaan tarkoituksenaan vaihtaa suuntaa. 180 astetta ilmassa sujui mainiosti kunnes oli aika palata rinteen pintaan. Tuolloin lautailijan tasapaino petti ja alkoi henkeä salpaavan tömähdyksen jälkeen poikkoilu, pyöriminen, mahallaan ja selällään liukuminen mäkeä alas.

Silminnäkijä kertoo: "Se oli teurastus. Kamalaa katsottavaa. Kiinnitin jo aikaisemmin huomioni tuohon lumilautaan. Se näytti ilkeältä ja selvästi sillä oli pahat mielessä".

Hurja syöksy alas rinnettä päättyi vauhdin loputtua. Lautailija jäi makaamaan paikoilleen. Lauta sätki ja rimpuili. Halusi jatkaa matkaa. Sillä oli verenhimoinen katse. Sitä ei selvästikään haitannut aiheuttamansa onnettomuus.

Lautailijan ympärille kerääntyi joukko ihmisiä. Apua oli tarjolla. Auttavia käsiä useampia kuin mihin lautailija pystyi tarttumaan. Rintaan sattui. Hengitys oli salpaantunut. Oksetti.

Häirikkölauta riisuttiin uhrin jaloista. Uhri nostettiin pystyyn. Jalat kantoivat vaikka polvet notkuivat. Auttavien ihmisten toimesta lautailija saatettiin ensiapu pisteeseen, josta matka jatkui sairaalan päivystyspoliklinikalle. Lääkärin tarkastuksen ja röntgen tutkimuksen jälkeen vammoiksi vahvistui kaksi murtunutta kylkiluuta. Keuhkot onneksi säilyivät ehjinä. Helpompi hengittää, totesi lautailija.

Laskettelukeskuksen toimitusjohtaja S.Uksi kertoo, ettei ole lainkaan harvinaista tämän päiväisen onnettomuuden kaltaiset tilanteet. Laudat ja sukset ovat nykyään erittäin röyhkeitä. Toisista suksista ja laudoista ei välitetä. Rinteiden väistämisvelvollisuuksia ja muita käyttäytymis sääntöjä viitataan kintaalla. Laskettelu välineet haluavat olla yksilöitä muista piittaamatta. Vaarallisin seurauksin.

Häirikkölaudasta on tehty rikosilmoitus. Poliisi tutkii onnettomuutta.


Näinhän ne inhimilliset virhe arviot nykyään uutisoidaan. "Tappaja lumi" kun ihminen tekee arviointi virheen ja jää katolta putoavan lumen alle. "Tappaja tolppa" kun autoilija romuttaa autonsa tienvierus tolppaan.

Oikeasti tänäään tapahtui onnettomuus. Kuvatun kaltainen, mutta syy vain ja ainostaan lautailijassa. Kova vauhti, näyttämisen halu ja tilanteeseen liian ruostuneet taidot. Edellisestä lautailusta jo muutamia vuosia.

Nyt "uhri" makoilee tossa sohvalla. Pumpattuna täyteen särkylääkettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails