tiistai 16. maaliskuuta 2010

Ei kannata kysyä, jos ei halua kuulla vastausta

Hesari on tehnyt, vois jo sanoa, perinteeksi muodostuneen gallupinsa aiheesta maahanmuuttajat. Kansalta on kysytty "Pitäisikö Suomeen ottaa lisää maahanmuuttajia?" Kysely on toteutettu vuosien saatossa neljä kertaa. Viimeisimmän kyselykierroksen perusteella asiantuntijat ovat ihan mykistyneitä. Maahanmuuttaja kielteisyys on jo punaisella. Sellaset 60 prossaa vastanneista on sitä mieltä, et jo riittää maahanmuuttajat.

Mitäs siihen asiantuntijat? Ovat sitä mieltä, että kysymys on asetettu väärin. Hei haloo kaikki norsunluu torneissa asuvat ja elävät! Tulkaa kuulkaa kansan pariin ihan katutasolle. Vaik Stadin itäisiin kaupungin osiin. Voisitte herätä teidän hellanlettas ruusunpunaisista päiväunista. Nimittäin, teidän mielestä väärään kysymykseen saatiin kyllä ihan oikea vastaus. Vastanneiden mielestä. Niiden mielestä jotka asuu, elää maahanmuuttajan naapurissa ja lähettää lapsensa kouluun maahanmuuttajien lasten kanssa. Niiden mielestä, jotka raataa duunissa, maksaa veronsa, laskunsa, ostaa ruokansa ja kaiken muun tarpeellisen. Duunista tienaamillaan rahoilla sen jälkeen kun verottaja on kahminut osansa. Ne duunarit, jotka lähentelee keski-ikää ja pelkää tosissaan eläkeiän nostoa jonnekin 70v. huippeille. Et ne joutuis raataan hautaan asti. Sillä välin kun naapurissa iso maahanmuuttaja perhe osin aikuisine lapsineen saa fattasta kaiken rahan ja hyvinvoinnin. Iso perhe, jonka yksikään aikuinen ei käy töissä. Näitä perheitä on paljon. Monen stadilaisen naapurissa. Ne kulkee kalliissa vaatteissa ja ajelee bemareilla ja kuluttaa aikaasa Itiksen kauppakeskuksessa. Duunari funtsaa aamulla kukon laulun aikaan kun kello soi ja duuni odottaa, et miks? Miks noil on kaikki noin hyvin? Ne ei oo tehty tän maan hyvinvoinnin eteen mitään? Miks niitä pitää elättää?

Miks tänne roudataan vanhoja rampoja ihmisiä meidän hoidettavaksi? Samaan aikaan kun meidän omat vanhukset makaa litra tolkulla kusta vaipoissaan vuodeosastoilla saamatta inhimillistä hoitoa. Nää vanhukset, jotka on tän Suomen nostaneet jaloilleen. Rakentaneet kuntoon meille nuoremmille.

Ja ihan erikseen ihmettelen kirkon toimintaa. Kuinka kirkko voi ryhtyä suojelemaan jotain karkoituspäätöksen saanutta?? Miten kirkko valitsee nämä "suojeltavat"? Onko kysymyksessä kirkon markkinatemppu? Myönteisen imitsin luominen? Maksaako nää karkotettavat kirkolle? Miksi joku saa kirkon suojelua ja joku toinen ei? Kun kuitenkin karkoituspäätöksen saaneita on enemmän kuin mitä kirkko on suojiinsa ottanut.

Kyselyyn vastattiin ihan oikein. Siltä miltä nyt tuntuu. Lisää elätettäviä ei kaivata. Jos ihmisten mielipiteet voi viitata kintaalla, miksi niitä mielipiteitä edes kysellään. Kun aina joku jossain tietää, et mikä on se oikea vastaus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails