keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Harhaan johtava mainonta ja muuta hatutusta

Mietitty on. Kaikenlaista. Ankarasti. Välillä koitettu olla miettimättä. Yhtään mitään. Se on mulle kyllä helppoa.

Miten kummassa saisin blogilleni lukijoita? Enemmän. Mistä mun pitäis kirjotella? Paljastuksia? Mistä? Mikä teitä lukijoita kiinnostaa? Kuka tahansa täällä kävijä. Hei! Minkälainen blogi kiinnostaa? Meinaan, et yksinään kirjoittelu ei oo mielekästä. Mä viihtyisin näppäinten takana paljon paremmin jos onnistuisin saamaan palautetta. Keskustelua. Sellainen aina avartaa. Kertokaa, hyvät ihmiset.

Tässä pari hatutuksen aihetta. Jotka ottaa mua päähään ihan satasella vai sanoisinko satasilla.

Optikkoliikkeiden mainokset. Alennusta linsseistä, pokista. Ilmaista näöntarkastusta. No, mä menin liikkeeseen noiden mainosten innoittamana. Entuudestaan tiesin, et kannatta aloittaa linsseistä. Selvittää, minkälaiset pokat sopii linsseihin. Nimittäin edellisellä kerralla mulle kävi niin, et valikoin ja vertasin pokia. Löysin mieleiset, mut sit ei linssit niihin käynnytkään. Niin tai kävi kyllä, mut piti pulittaa helkkaristi enemmän rahaa, kuin mitä mainoksessa sanottiin. No, tuosta viisastuneena mä teinkin tällä kerta toisin päin. Ensin linssit ja sit valkkaamaan pokia, joihin linssit käy. Hykertelin ja hymyilin vinoon. Hitto, et oon f-i-k-s-u. Uskoin olevani välkkyjen välkky.
Hymy otti ja hyytyi siinä vaiheessa, kun pokat oli valittu linsseihin sopiviksi ja siirryttiin kirjoittelemaan tilausta ja laskua. Halvimmat linsit 360€ ja kalleimmet 570€. Siinä välissä sellanen keskiverto hinta päälle 400€. Hinta sentään sisälsi kaksi linssiä. Molemmille silmille oman. Mutta kaiken maailman pinnoitteet, naarmuuntumisen estot ja mitä niitä onkaan, piti sit viel pulittaa erikseen. Ja 50€:lla olis saanu jonkin sortin vakuutuksen rilleille. Vakuutuksen oma vastuu olisi 150€ jos sattuis pokat hajoon tai muuta lopullista tapahtuisi niille.
Ei helvetin helvetti. Taas mut saatiin huijattua. Halpislupauksilla sisäänheitto liikkeeseen. Ulos tulin hoiperrellen ja pois tolaltani. Kotimatkan käytin miettiessäni minkä pankin ryöstän, et saan silmälasit lunastettua... Lasku melkein 700€. Ja hei mä luulin meneväni tekemään edelliset kaupat. Saamari!
Kuinka te muut rillipäät? Ootteks te joutuneet optikkoliikkeen ryöstön uhreiksi?

Verovarojen tuhlas. Suomen olympiajoukkueen elättäminen Vancouverissa. Lukuun ottamatta Peetu Piiroista. Ihanaa, taitavaa lumilautapoikaa. Koko lumilautajengiä. Hyvä! Ja onnea. Tossa lajissa on Suomessa paljon osaajia. Muu porukka onkin ollut nauttimassa "vielä kerran upesta olympia ilmapiiristä" (yhdistetyn Manninen), "hakemassa arvokasta kokemusta"(kaikki sijoille 20 tai huonommin sijoittuneet) tai " keskittymässä vain päämatkaan" (Kuitunen). Eiks näillä ns. urheilijoilla ole minkäänlaista tulosvastuuta? Miksi ne kiikutetaan toiselle puolelle maapalloa haistelemaan kisafiiliksiä? Ilman kunnon suorituksia. Ilman aikomustakaan muuhun kuin yhteen suoritukseen? Minäkin olisin voinut mennä sinne ilmaiseksi nauttimaan. Yhtään huonommin en olisi hiihtokilpailuissa menestynyt kun nämä meidän koko-päivä-urheilijat. Ainahan näyttää voivan keskeyttää...

Ja sit mun kesto iloaihe:

Talvi ja erityisesti pakkanen. Voi että olen niistä molemmista iloinen. Punkin perkeleet saavat kyytiä. Eivät tykkää pakkasista niin paljon kuin leudoista talvista. Mä vietän kesäisin paljon aikaa saaristossa. Kuluneella kymmenen vuoden seuranta jaksolla punkkien määrä on monin kertaistunut. Niitä on saanut viime kesinä nyppiä omasta ja läheisten nahasta ihan työkseen. On niistä ollut muutakin harmia. Siitä joku toinen kerta.
Mut siis mulle sopii pakkanen. Kunhan kesäksi loppuu.
Ja mun ei tartte junia odotella. Stadin metro on viennyt ja tuonnut mua ajallaan. Ja sporat kans. Raideliikenne toimii niin perfekt. Kiskoilla ei kuulemma niinkään.

Kuinkas teidän talvi? Alkaako kiintiö olla täynnä?

6 kommenttia:

 1. Mä kans oon miettinyt tuota kommentti-asiaa. Yleensä käy niin, että mielestäni hyvässä jutussa komeilee 0 kommenttia ja sitten kun kirjoitan, että postiluukusta lopsahti Telvis-raatipostia, niin johan tulikin jo pari kommenttia. Olen luopunut toivosta hyvästä keskustelusta ja ajattelen, että ehkä nämä juttuni on ns. kertakäyttökamaa... luetaan pois. Hymähdetään vähän jos on hymähdettävää ja sitten siirrytään toiseen blogiin. Kun omani on kaikkea muuta kuin muotiblogi tai mitä minä ostin tänään blogi, niin lukijoiden saaminen on pirun vaikeaa... Mutta tasaisesti kävijöiden määrä on noussut. Mutta se on vaatinut melkein päivittäistä kirjoittamista. Tietysti, kun mainitsen sanat kakka tai tissi, niin silloin tulee muutama kävijä enempi. Tai Lena Meriläinen alasti. Mitä en ymmärrä enää itekään. Mutta tsemppiä kovasti blogistanissa. Itse myönnän olevani myös aika laiska kommentaattori...

  VastaaPoista
 2. Insinööri: kiitos kommentista. Oot oikeassa, et ahkeruus palkitaan. Lukijat innostuu päivityksistä. Ja kun on lukijota, on kiva kirjotella. Mut pyörä valitettavasti pyörii myös toisin päin. Kun ei tuu palautetta eikä paljo kävijötäkään hymy hyytyy tääl näppisten takana ja into nuukahtaa.
  Mut koitan täs vielä sinnitellä :)

  VastaaPoista
 3. Mä luulen, että suurin syy kommenttikatoon ylipäätään löytyy googlen syötteenlukijasta. Sieltä voi niin kätevästi lukea lempibloginsa, mutta kommentointi ei onnistu. Se että ei ole kommentteja ei siis välttämättä tarkoita, ettei ole lukijoita.

  Toinen juttu on se, että kun itse käy kommentoimassa toisten kirjoituksia, niin yleensä sieltä sitten tullaan vastavierailulle ja kommentoimaan.

  Mutta jatka ihmeessä kirjoittamista. Minä olen täällä ensimmäistä kertaa, mutta varmuudella voin sanoa tulevani uudelleenkin. :)

  VastaaPoista
 4. Neo: Ei hitsi. Kommenttiloota alkoi koliseen. :)Kiitos kun kommentoit. Asiaa puhut. Toi vierailu toisten blogeissa on ihan toteuttamisen arvoinen. Ei muuta kuin surffaamaan.
  Oli jo menossa tietsikan näppis roskikseen, mut taidan vielä pysyä kanavalla :)

  VastaaPoista
 5. Pakko kommenteerata tätä, että jos mahdollista, ota pokat netistä eli www.favoptic.se Lafka on ruottalainen, mutt sivupisteet on koto-Suomessa! Monitehot eriparisilmillä 90 egeä, lukulasit 19 egeä ;D Suorastaan hampaita nauratti ja vielä mun mielestä hyvän näköiset (ittellä tietty).

  Talvi ON perheestä eikä siitä vielä päästä, ehkä juhannuksena.

  Ja tuota Tsadin duunijuttua en uskalla kommentoida eräistä syistä, jotka muut hyvinkin tietävät *hrrrh*

  VastaaPoista
 6. Polka: Ei juma! Onks noin halpoja öögalasei jossain. En meinannu snaijaa noit hintoi, kun ei ollu pitkää nolla rivii hinnoissa ;) Kiitos virkistä.
  Juhannukseen päin mäkin täältä lumikinosten yli tähyän. Ja toivon vähä punkkista kesää.
  Hitsi, toi duuni juttu jäi vaivaan... mitähän sä oot siitä mieltä?

  VastaaPoista

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails