maanantai 8. maaliskuuta 2010

Positiivinen syrjintä - nyt kiroiluttaa!

Kyllä kuulkaa mieltä kuohuttaa. Aamusta nousi verenpaine punaiselle, eikä ole vielä laskunut. Luin työmatkalla ilmaislehti Metroa. Mainio uutislehti. Uutispäivitykset saa näppärästi ennen töihin menoa.

Helsingin kaupunki ajaa maahanmuuttajille tasavertaista tai sanoisin ylivertaista mahdollisuutta saada töitä. Nimittäin, jossain jotkut viisaat (miten niin viisaat) ovat miettineet, kuinka saada maahanmuutajia työmarkkinoille. Keinoiksi mietitty suuren maailman tyylin, ettei haku tilanteessa olisi käytettävissä hakijan nimeä. Eli työnantajat eivät ainakaan nimen perusteella karsisi hakijoita. Mutta jos kaksi yhtä pätevää hakijaa olisi loppusuoralla, niin duunin sais maahanmuuttaja!!! Ei perskele. Tää on hienolta nimeltään positiivista syrjintää??? Et kun valtaväestöä syrjitään se on myönteistä... niinkö?

Mä olen palveluammatissa julkisella sektorilla. Syntyperäisenä suomalaisena suomea äidinkielenäni puhuvana, mä olen joutunut aikanaa katselemaan kun samaan virkaan haki kaksi hakijaa. Suomensuomalainen ja suomenruotsalainen. Pestin sai suomenruotsalainen, koska oli äidinkieleltään ruotsinkielinen. Muita vaatimuksia ei ilmeisesti ollut, koska osoittautui, että työntekijä oli ihan töötti, mitä työn varsinaiseen sisältöön tulee.

Tääl stadissa kun on noita ruotsia äidinkielenään puhuvia se tietty prosentti koko kaupungin väestöstä, niin palvelut pitää tuottaa kahdella kielellä. Mulla on oman alani koulutuksesta huippu paperit, mut piti viel erikseen käydä kielitoimistossa puhumassa ja kirjoittamassa ruotsia sen verran, et sain todistuksen siitäkin osaamisesta. Pystyn siis todistettavasti keskustelemaan ruotsia suomenruotsalaisen kanssa, joka osaa puhua ja ymmärtää sujuvasti suomenkieltä. Että turhauttaa.

No nyt sit tulee nää maahanmuuttajat, jotka saattaa ajaa edelle. Vain sen takia et ovat maahanmuutajia ne saa duunin vaikka joku syntyperäinen suomalainen vois olla parempi.

Ja arvatkaa. Samassa uutisessa kerrottiin, et tää meidän maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors piti tätä positiivista syrjintää ihan mainiona asiana kokeilla Suomessa. Hellanlettas sitä paapojaa. Positiivisen syrjinnän kokeilun voisi kuulemma aloittaa julkiselta sektorilta. Voi helkatin helkatti!!!

Missä on valtaväestön oikeudet?? Muuta kuin maksaa niska vääränä veroja. Ja jäädä kakkoseksi vähemmistökielen edustajiin ja maahanmuuttajiin nähden.

En ole ollenkaan poliittinen, mutta nyt alkaa perussuomalaisten aatteet puhutella muakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails