torstai 28. tammikuuta 2010

Matti ja oikeus

Politiikan keskustassa siis Keskusta puolueessa taas tapahtuu. Olen heidän toimintaansa perehtynyt vain ja ainoastaan lehtiä lukemalla. Pääasiassa Hesaria, joka ainakin virallisesti on sitoutumaton päivälehti.

Mä vaan niin kauhiasti ihmettelen, kuinka keskustan väkeen onkin kerääntynyt monenlaisia kierokalleja. Juu, uskon niitä samanlaisia korkkiruuveja, lainkiertäjiä ja pykälien yläpuolella olevia olevan myös muissakin puolueissa. Näyttäis vaan siltä et muualla osataan jäljet peitellä paremmin. Ollaan joko huippu varovaisia, omistetaan huippu varmat taustavoimat tai ollaan fiksumpia.

Matti Vanhanen. Pääministeri ja monen otsikon mies. Jos oikein miettii, Matin poliittiset saavutukset ovat kovin kovin vähäisiä kaiken muun toiminnan rinnalla. Ja näyttää sille, että Matti on kaiken aikaa kulkenut sen kaidan keskitien rikkaruohoista reunustaa. Uskoen olevansa jotain niin suurta, että on saanut puuhastella sitä sun tätä virkaansa kuulumatonta. Ja sanomalla "en tiedä", "en ole kuulluut", saanut toimittajat hiljenemään ja kirjoittamaan muista tärkeistä asioista kuten esim. kissan poikimisesta perä Pöppölässä. Aika pelottavaa ajatella, että meillä on pääministeri, joka ilmiselvästi kärsii muistinsa heikkenemisestä. Ja toimittajia, jotka vaikenevat tai jotka pakotetaan vaikenemaan.

Yrittihän se Matti vetäistä sieltä hiihtoladulta kovat työvoimapoliittiset uudistukset: eläkeiän nostamisen. Valtiovarainministeri oli jutellut Matille asiasta ja rehtinä suorana miehenä, Matti otti ja omi ajatuksen itselleen. Esitti sen jopa ääneen, huonolla menestyksellä. Onneksi.

Eilen uutisoitiin kansalle, että Vanhasen tekemisiä tutkitaan sillä silmällä, että olisiko hänen toiminnassaan ollut toivomisen varaa, ellei jopa rikollisia piirteitä kun istui valtioneuvostossa päättämäsä Raha-automaattiyhdistyksen rahojen antamisesta Nuorisosäätiölle. Ja Nuorisosäätiön hallituksessa Matti oli jakamassa sitä saatua rahaa itselleen vaalirahaksi. Eli nyt selvisi perimmäinen syy puoluejohtajan ja samalla pääministerin paikkojen jättämisestä. Matti yrittää livetä huomion keskipisteenä olosto jos/kun käräjöinti
alkaa. Toivottavasti tätä pyörää, joka nyt on lähtenyt asioiden selvittämiseksi pyörimään, ei mikään pysäytä. Olisi aika Matin joutua vastaamaan teoistaan.

Hän kun jo pääsi kuin koira veräjästä erikoishöylätyn puupinon kanssa. Ei tiennyt/ymmärtänyt/ei ollut koskaan kuullutkaan mistään asiaan liittyvästä. Kun YLE paljasti, että ovat saaneet valaehtoisen paljastuksen asiasta se tarkoittaa, että paljastuksen tehnyt on valmis oikeudessa todistamaan väitteensä todeksi, Vanhanen totesi "asian olevan loppuun käsitelty". Tämä laupias samarialainen ei vedä asiassa ketään oikeuteen. Vetosi siihen, että käsittelyt ovat pitkiä ja sen aikana hän ei voisi asiasta mitään kommentoida. Voi herra mun jee!! Samaan aikaan mies on käynnyt oikeutta korkeimpaan oikeuteen asti onnetonta, rumasti jättämäänsä yksihuoltaja naista vastaan. Naista jonka löysi huonekaluliikkeessä asioidessaan... eikun sehän olikin internetin deittipalsta, jossa tapasivat. Kuinkas se muisti noin pätkikään... köh, köh!

Oikeuteen ei kannata lähteä. Siellä totuus paljastuu.

Oikeuteen menemättömyyttään Matti on myös perustellut ajan käytön ongelmana. Hänellä, kiireisellä miehellä, ei ole aikaa istua käräjäsaleissa. Todellisuudessa kaikissa istunnoissa ei välttämättä tarvitse edes henkilökohtaisesti olla. Eli allakasta varmasti löytyisi aikaa oikaista oikeudessa väärät herjat. Kun sitä aikaa on kuitenkin käräjöidä yksihuoltaja naista vastaan...

Toivotaan, että nyt menis kaikki oikeudenmukaisen ajattelun kanssa yksiin. Siis että nyt se ei olisikaan Matti joka päättää, uskaltaako sitä lähteä käräjöimään. Vaan se olisi haastemies, joka kävisi Matille kertomassa että nyt sitä mennään oikeuteen.

Juu. Kivahan tuo keskusta on viihteen kannalta. Tarjoavat kansalle hupia. Ainoa vaan, että koko Arkadian mäki on kallispalkkaista sirkusväkeä. Eiks me voitais seuraavissa eduskuntavaleissa purkaa niiden kaikkien työsopimukset ja vaihtaa väki. Eihän niillä hätää olisi. Eläkkeet ovat miettineet itselleen sen verta hyviksi. Katottais miten ihan kokonaan uusin voimin homma hoituisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails