perjantai 30. maaliskuuta 2012

Vastuun ulkoistamisesta

Voi helvatti kun ottaa kupolista. Et mua tympii. Närästää oikein perusteellisesti.

Kun ikinä milloinkaam vika ei ole muualla kuin jossain toisaalla.

Tää on nykyään niin tätä. Ihan ku Jenkkilässä. Siel on oma ammattiryhmänsä, joka etsii lakimiestensä kanssa laista sopivia, mukavien korvauksien mahdollistavia porsaanreikiä. Sama peli on rantautumassa kovaa vauhtia tännekin.

Isoihin otsikoihin pääsevät väkivallanteot lähes poikkeuksetta ovat poliisin vika. Ootteko huomanneet? Kun jossain räiske käy, ni jo ollaan kyselemässä, miks ei skoude ottanut asetta ajoissa veks...

Helkkari noiden poliisien pienet määrärahat kun ei vaan riitä kristallipallojen hankintaa. Et vois niinku tsiikaa etukäteen mihin jonkun dillen mielenliikkeet johtaa.

Sit on istuva sisäministeri (tänään viimeks Räsänen, ku Orivedellä oli kajahdellu) uutisissa pää kallellaan nyökyttelemässä, et juu kyl asiat tutkitaan perin pohjin. Selvitetään perusteellisesti miks poliisi mähläs...
Ei helkkari tätä touhua!

Ku pitäis funtsii, et mikä meit ihmisii riivaa ku me lahdataan toisiamme. Miks kaikki ei kestä, et sanotaan ei ja et laitetaan rajat. Niinku tuol Orivedellä kuulemma oli käyny. Ampujalle oli haettu lähestymiskieltoa ja sanottu, ettei tyttöystävä enää tykkää seurustella.
Tollasille rajan vetäjille pitää näyttää, jumakaut! Niin et paukkuu, perkele.
Pitäis hei miettii, miks jotkut haluu alistaa. Miks halutaan toiselle pahaa. Miks vallan tunne syntyy toisen kyykyttämisestä. Toisen pelottelusta.
Nää onkin niin isoja juttuja mietittäväks tai parannettavaks, et helpompaa on syyttää poliisia. Se on niin paljon konkreettisempaa.

Oonks mä hei jo pudonnu kehityksen kelkasta kun en tätä touhuu tajua?

Funtsin, et se joka käyttää asettaan johonkin muuhun kuin mihin on luvan saanut, on ihan itse vastuussa siitä minkä tai kenet pistää aseellaan tuusan nuuskaks. Eiks tää oo ihan selkee juttu?

Ootteko kertaakaan kuulleet kenenkään tuomitsevan ääneen väkivallantekoa? Noissa uutislähetyksissä, missä jotakin poliitikkoa asian tiimoilta haastatellaan. Tapahtuma on kyl "traaginen" "surullinen" "järkyttävä" jne. Mut ei koskaan väärä, julma, raaka ja tuomittava.

Niin kauan kuin poliitikoilta puuttuu rohkeus koventaa tuntuvasti aselakia, kantakoot porukat tuol Arkadianmäellä vastuunsa. Turha sielt pylväiden takaa on sormea heristää.

Ja hei sisäministeri Räsänen: Poliisi on sun alaisuudessa. Hoida helkkari nainen hommas poliitikkona, äläkä etsi vikaa muualta.
Anna alaisilles työrauha.
Kannusta ja kehu niitä, jotka tuol kartsalla painii kaiken maailman hörhöjen kanssa.
Ja tuomitse jumalauta isoon ääneen ihmisten pelottelu, uhkailu, alistaminen, pahoinpitely, ampuminen.
Tuomitse ne, jotka noita tekoja tekee. Älä ensimmäisenä niitä, jotka koittaa työkseen noiden bimbojen rikoksia selvittää.

2 kommenttia:

Nakkaa omat mietteesi aiheesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails